The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Horde login automation... possible?

Discussion in 'E-mail Discussions' started by doncoyote, Sep 15, 2005.

  1. doncoyote

    doncoyote Registered

    Joined:
    Sep 15, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi guys!

    I've been looking for some information about my problem without success. Is there any chance to make a sort of automation when you log in into Horde webmail? because now I have to do as following:
    1. Type www.mydomain.com/webmail
    2. Type User and Password (for loooong domains is very annoying)
    3. Choose the lenguage to log in
    4. Finally... Welcome to Horde!

    Is very simple (I hope so!). I want to do the same, but like when you log into your FTP, you know? like this:
    1. Open your web browser
    2. Type: ftp://user : pass@yourdomain.com... but with Horde Webmail

    That's all. I hope anybody can help my and I'm very sorry for my english...

    Rodrigo.
     
    #1 doncoyote, Sep 15, 2005
    Last edited: Sep 15, 2005
  2. krystalx

    krystalx Active Member

    Joined:
    Mar 27, 2005
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
  3. doncoyote

    doncoyote Registered

    Joined:
    Sep 15, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Weird!

    http://yourdomain:2082/horde/index.php

    With that URL I can't log into ANY acount created in my domain... just works for a 'ghost' acount called 'mydomain'... very strange. Now I discovered an acount configured in my domain... but nowhere. Any clues?

    Edited:

    Now I realized that this only works to log in into the MAIN account, nothing else.
     
    #3 doncoyote, Sep 15, 2005
    Last edited: Sep 16, 2005
  4. spaceman

    spaceman Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2002
    Messages:
    481
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Slightly off topic...

    Currently we allow our hosting customers to access their webmail via Horde or SquirrelMail - which means that they have an extra step:

    2a. Choose Horde or SquirrelMail

    Just to confirm: if I turn SquirrelMail off, then after step 2 I would go straight to Horde, and not get a single selection to 'Choose Horde'. It would be crazy if there was the requirement to select from a list of one, but, you know, stranger things have happened in cPanel/WHM :)

    P.S. Either way, I totally agree with the original post: there shouldn't be the need to choose the default language each and every time you login - but this would be a problem with Horde not remembering the selection, rather than cPanel, I presume?
     
    #4 spaceman, Sep 17, 2005
    Last edited: Sep 17, 2005
  5. spaceman

    spaceman Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2002
    Messages:
    481
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  6. monsterhosting

    monsterhosting Active Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Vancouver, BC
    Wouldn't it be more like this:

    http://yourdomain:2095/horde/index.php
     
Loading...

Share This Page