Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Horde login automation... possible?

Discussion in 'E-mail Discussion' started by doncoyote, Sep 15, 2005.

  1. doncoyote

    doncoyote Registered

    Joined:
    Sep 15, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Hi guys!

    I've been looking for some information about my problem without success. Is there any chance to make a sort of automation when you log in into Horde webmail? because now I have to do as following:
    1. Type www.mydomain.com/webmail
    2. Type User and Password (for loooong domains is very annoying)
    3. Choose the lenguage to log in
    4. Finally... Welcome to Horde!

    Is very simple (I hope so!). I want to do the same, but like when you log into your FTP, you know? like this:
    1. Open your web browser
    2. Type: ftp://user : pass@yourdomain.com... but with Horde Webmail

    That's all. I hope anybody can help my and I'm very sorry for my english...

    Rodrigo.
     
    #1 doncoyote, Sep 15, 2005
    Last edited: Sep 15, 2005
  2. krystalx

    krystalx Active Member

    Joined:
    Mar 27, 2005
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
  3. doncoyote

    doncoyote Registered

    Joined:
    Sep 15, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Weird!

    http://yourdomain:2082/horde/index.php

    With that URL I can't log into ANY acount created in my domain... just works for a 'ghost' acount called 'mydomain'... very strange. Now I discovered an acount configured in my domain... but nowhere. Any clues?

    Edited:

    Now I realized that this only works to log in into the MAIN account, nothing else.
     
    #3 doncoyote, Sep 15, 2005
    Last edited: Sep 16, 2005
  4. spaceman

    spaceman Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2002
    Messages:
    492
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    318
    Slightly off topic...

    Currently we allow our hosting customers to access their webmail via Horde or SquirrelMail - which means that they have an extra step:

    2a. Choose Horde or SquirrelMail

    Just to confirm: if I turn SquirrelMail off, then after step 2 I would go straight to Horde, and not get a single selection to 'Choose Horde'. It would be crazy if there was the requirement to select from a list of one, but, you know, stranger things have happened in cPanel/WHM :)

    P.S. Either way, I totally agree with the original post: there shouldn't be the need to choose the default language each and every time you login - but this would be a problem with Horde not remembering the selection, rather than cPanel, I presume?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #4 spaceman, Sep 17, 2005
    Last edited: Sep 17, 2005
  5. spaceman

    spaceman Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2002
    Messages:
    492
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    318
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. monsterhosting

    monsterhosting Active Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    Vancouver, BC
    Wouldn't it be more like this:

    http://yourdomain:2095/horde/index.php
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice