The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Horde - PHP and FormMail generated emails

Discussion in 'E-mail Discussions' started by mvs, Mar 19, 2005.

  1. mvs

    mvs Registered

    Joined:
    Mar 19, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hello,

    I'm experiencing problems with emails that are sent from web pages to Horde 3.0.2. The problems occur when using:
    1) PHP's mail() function
    2) FormMail CGI-scripts, like Matt Wright's FormMail

    When opening such emails all German and Scandinavian letters (ä, ö, å) are converted to Chinese letters, question marks, 䬬 symbols etc. However, when choosing "reply" it all looks as it should.

    Here is an email I received yesterday:
    Subject:
    NICLAS vill tipsa dig om n姯t

    Message:
    Hej!

    Jag vill tipsa dig om en ny tj䮳t,
    som Du finner p堼a Dagens Industris hemsida

    H䬳ningar

    Niclas


    And here is how it looks when I click the "reply" button:

    Subject:
    Re: NICLAS vill tipsa dig om n姯t

    Message:
    Hej!

    Jag vill tipsa dig om en tjänst,
    som Du finner på Dagen Industris hemsida

    Hälsningar

    Nicklas


    There is no problem with "normal" emails that are being sent from one email address to another. It only happens with emails that have been sent through php or cgi.

    With kind regards

    MvS
     
  2. cch

    cch Member

    Joined:
    Mar 24, 2003
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    We have the problem with php mail().

    English mails are fine but Horde won't work other language via php mail().


    any solutions?
    thanks
     
Loading...

Share This Page