The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Horde stopped working :(

Discussion in 'General Discussion' started by tkoweb, Sep 12, 2003.

  1. tkoweb

    tkoweb Active Member

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Horde just stopped working today with DB error:

    ---
    A fatal error has occurred:
    DB Error: connect failed
    [line 108 of /usr/local/cpanel/base/horde/lib/Prefs/sql.php]
    Details have been logged for the administrator.
    ---

    Any ideas?

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
    #1 tkoweb, Sep 12, 2003
    Last edited: Sep 12, 2003
  2. mickeymouse

    mickeymouse Well-Known Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    389
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Dear tkoweb,

    Try changing the following settings in horde.php.

    Comment the first entry if it is uncommented. Add another entry with your password in plain text.

    //$conf[\'auth\'][\'params\'][\'password\'] = \'*****\';
    $conf[\'auth\'][\'params\'][\'password\'] = \'horde\';

    Set up your $conf[\'prefs\'] array like your $conf[\'auth\'] array. Make sure
    you created the preferences db tables.

    There could also be other causes for the same error:

    1) Didn\'t properly setup your preferences storage config, or made a typing mistake when setting them up, or omitted something important when setting them up.
    2) You have a firewall, tcp_wrappers, or database permissions which is blocking the connection to the database
    3) You are trying to connect over tcp when the database is unix sockets only, or vice versa.
    4) You have a bad username or password specified.

    Regards,

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
Loading...

Share This Page