The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Horde WebMail Client

Discussion in 'E-mail Discussions' started by Sheldon, Jun 11, 2004.

  1. Sheldon

    Sheldon Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Canada
    Hi there,

    Im new to the cPanel administration field. But im no n00b.

    I have the following problem with Horde, the server is quite new and as far as I know Horde has never worked since installation of cPanel (I didnt do it, dc did, but they dont offer support for cPanel)

    Anyhow the following error is generated upon login

    A fatal error has occurred:
    DB Error: connect failed
    [line 108 of /usr/local/cpanel/base/horde/lib/Prefs/sql.php]
    Details have been logged for the administrator.

    And if you click on... "Mail"

    Notice: Undefined index: direct_access in /usr/local/cpanel/base/horde/imp/templates/menu/menu.inc on line 53

    Now you are logged in.. and you can load the mail area... but you get that one error above. Its funny, alot of the other features dont work as the first error is generated.

    As well, I checked the db's there is no "Horde" db, however there is a "mail" db, but no tables in it.

    I would apreciate any help on this..

    As well, does anyone have any experience with installing any extra webmail clients to work on port 80? I have a few clients who at the workplace cant access anything but port 80.
     
  2. jackal

    jackal Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    708
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    /scripts/fullhordereset
     
  3. Sheldon

    Sheldon Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Canada
    still didnt work :eek:

    A fatal error has occurred:
    DB Error: connect failed
    [line 108 of /usr/local/cpanel/base/horde/lib/Prefs/sql.php]
    Details have been logged for the administrator.

    .. anything else I can do?

    I was given a password when I ran that script? do I need to plop that password into a config file somewhere?

    Sheldon

    Edit: I again looked in mySQL theres no "horde" db a "mail" db but again no tables
     
    #3 Sheldon, Jun 11, 2004
    Last edited: Jun 11, 2004
  4. peterbaker

    peterbaker Registered

    Joined:
    Jun 26, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
  5. Sheldon

    Sheldon Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Canada
    I figured it out awhile ago..

    sorry for not posting the fix

    mysqladmin create horde
    /scripts/fullhordereset

    Sheldon
     
Loading...

Share This Page