The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hostname DNS not resolving

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by mnstrgns, Dec 22, 2005.

  1. mnstrgns

    mnstrgns Member

    Joined:
    Jan 20, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have a server (server123 for the purposes of this post) with several domains hosted on it

    the server name is
    server123.server123.com

    All of the domains resolve properly
    They all use the dns
    ns1.server123.com and
    ns2.server123.com

    I get error messages on emails going out as nobody@server123.server123.com
    that the server name cannot be resolved

    (the nobody@ is a seperate issue which I will address after I have fixed this)

    If I do a DNS report, I get
    [ERROR: The parent servers say that the domain shifteight02.com does not exist.]

    If I try to enter the domain www.server123.com or server123.com into a browser, I get server not found
    I cannot ping the server at www.server123.com or server123.com
    If I try to enter ns1.server123.com or ns2.server123.com into a browser, I get a default CPanel screen for ns1 and a default web page for ns2.

    How can domains on the box resolve properly, but the box domain itself not?

    The domain DNS points to the same ns1 and ns2 as the rest of the domains on the box that resolve properly.

    I have searched the forums extensively, and edited several files as recommended, as well as running various scripts.

    I am at a bit of a loss.

    Any thoughts?
     
  2. WebScHoLaR

    WebScHoLaR Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Messages:
    511
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Planet Earth
    Have you added the A record for server123 in the DNS zone file of server123.com?
     
  3. mnstrgns

    mnstrgns Member

    Joined:
    Jan 20, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Contents of var/named/server123.com.db

    ; cPanel 10
    ; Zone file for server123.com
    $TTL 14400
    @ 86400 IN SOA ns1.server123.com. server123.gmail.com. ( 2005122000 $
    86400 ; refresh, seconds
    7200 ; retry, seconds
    3600000 ; expire, seconds
    86400 ) ; minimum, seconds

    server123.com. 86400 IN NS ns1.server123.com.
    server123.com. 86400 IN NS ns2.server123.com.

    server123.com. IN A 69.93.38.186

    localhost.server123.com. IN A 127.0.0.1

    server123.com. IN MX 0 server123.com.

    mail IN CNAME server123.com.
    www IN CNAME server123.com.
    ftp IN A 69.93.38.186
    ns1 14400 IN A 69.93.38.186
    ns2 14400 IN A 69.93.38.187
    server123 14400 IN A 69.93.38.186
     
  4. WebScHoLaR

    WebScHoLaR Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Messages:
    511
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Planet Earth
    If you PM me the original site name and the IPs then I can see what is wrong with it.
     
  5. WebScHoLaR

    WebScHoLaR Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Messages:
    511
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Planet Earth
    I've sent PM to you.Please check it.
     
Loading...

Share This Page