The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How do I redirect a domain but still keep the domain name active?

Discussion in 'General Discussion' started by integraoligist, Sep 11, 2013.

  1. integraoligist

    integraoligist Registered

    Joined:
    Sep 11, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    So I have my main domain www.sys.com (example) and I just created an Addon domain www.island.com

    I was told by the hosting company that I need to use Redirect in cPanel then didnt give me any more info after that.

    So I go to Redirects, enter Type 301 use the drop down and select island.com
    then where it says redirects to -> sys.com

    This causes an error saying it's going to create an infinite loop.

    So my question is, how do I direct www.island.com to it's folder, and still keep www.island.com in the address bar instead of sys.com

    Sorry for the noob question but I can't seem to find this info anywhere, even watched all the cPanel videos on Youtube but they are not exactly what i'm looking for.

    Thanks all!
     
  2. quietFinn

    quietFinn Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2006
    Messages:
    998
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Finland
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I you created the addon domain island.com in cPanel you do not need to do any redirection for it, it will work automatically, with & without "www".

    Maybe you have created a parked domain island.com?
     
  3. integraoligist

    integraoligist Registered

    Joined:
    Sep 11, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Really? Interesting.... it's not a Parked domain, it's an Addon. I will contact my host and figure out what is going on here.

    Thanks for the info!
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  5. quietFinn

    quietFinn Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2006
    Messages:
    998
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Finland
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I must say I have difficulties to understand what the OP is trying to do.
    Is island.com supposed to redirect to sys.com?
     
  6. integraoligist

    integraoligist Registered

    Joined:
    Sep 11, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    So off that check list... an Addon Domain (island.com) will show sys.com/island in the address bar.... while a Parked Domain will just show island.com in the address bar. Correct? (if i'm reading that right)


    quietFinn, for some reason part of my op was removed so let me try it again with some extra spacing...
    It's suppose to say:
    So I go to Redirects, enter Type 301 use the drop down and select island.com
    then where it says redirects to -> sys.com / island
    This then creates the infinite loop. But what I really want is, when someone goes to island.com island.com will show in the address bar instead of sys.com/island (because sys.com is the main domain)

    I have not gotten any info back from my host on this yet... I will report when I do. Thanks again all!
     
Loading...

Share This Page