The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How do I transfer cPanel WHM hosting to GoDaddy hosting?

Discussion in 'General Discussion' started by vikingsball28, May 29, 2014.

  1. vikingsball28

    vikingsball28 Registered

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hey guys I was wondering how I could transfer the WHM cPanel to normal unlimited GoDaddy hosting. The company that set up my website used cPanel WHM and I'm not used to it at all unfortunately :(. I'm better with just using regular hosting and FTP access to make minor changes here and there.

    If anyone could provide me instructions I'd really appreciate it. I apologize if I posted the thread in the wrong section.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,737
    Likes Received:
    661
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    You will need to contact your web hosting provider directly if you need assistance with changing your hosting plan. Otherwise, you can access FTP using a FTP client and your cPanel username/password.

    Thank you.
     
  3. vikingsball28

    vikingsball28 Registered

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I did, godaddy basically said to backup everything from cPanel WHM and transfer it over. The problem is I don't know how to backup EVERYTHING there are a few backup options on the cPanel WHM and I don't know what I'm supposed to do in order to obtain all the files for the transfer.

    Thanks for your reply.
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,737
    Likes Received:
    661
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You can use the "Backup Wizard" option in cPanel to create a full backup of your website. However, note that if you are switching to a server with a different control panel, that it's not easily restored. You will have to manually extract and upload the data from the backup archive that's generated.

    Thanks.
     
  5. vikingsball28

    vikingsball28 Registered

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Thank you. Where can I find the backup wizard? Under all the backup options I see I don't see a backup wizard.
     
  6. nixuser

    nixuser Member

    Joined:
    May 30, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It should be in the cpanel backup option. If it is not there, ash your hosting provider to provide a full backup of the website or to enable the backup option in cpanel.
     
  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,737
    Likes Received:
    661
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You should see a "Backup Wizard" or "Backups" option in cPanel. If you do not, please contact your web hosting provider for assistance.

    Thanks.
     
Loading...

Share This Page