Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

How to access my site with ip address

Discussion in 'General Discussion' started by Tornado, May 22, 2016.

  1. Tornado

    Tornado Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    56
    hi

    I've put my files in public_html but i can't access them with direct ip address? When i got to my ip it displays:
    If you are the owner of this website, please contact your hosting provider: webmaster @ 138.201.xx.xxx
     
    #1 Tornado, May 22, 2016
    Last edited by a moderator: May 22, 2016
  2. Eric

    Eric Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Messages:
    751
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    143
    Location:
    Texas
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. ssfred

    ssfred Well-Known Member

    Joined:
    Jan 6, 2012
    Messages:
    64
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    58
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello :)

    Accessing the website using the http://IP/~username sometimes may not work as expected, especially if the application is configured with the domain name . In such cases, it is always better to skip the DNS resolution process by adding a host entry. A typical hosts file entry will contain the IP address and the domain names as given below

    xx.xx.xx.xx www.domain.com domain.com

    The configuration file for the popular operating systems is given below

    Linux : /etc/hosts
    Windows : c:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts
    Mac : /private/etc/hosts
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. Tornado

    Tornado Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    56
    hi
    thanks for reply
    i want load website without ip/~user
    i want load directly by ip
    also i have added dedicated ip for this site but problem still exist
     
  5. webhostuk

    webhostuk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2013
    Messages:
    142
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UK
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Twitter:
    Hello,

    you can try /scripts/rebuildhttpdconf to reassign the dedicated IP to the domain and then restart apache and check if that works.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. Tornado

    Tornado Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    56
    hello
    i have run this command by root
    /scripts/rebuildhttpdconf
    Missing owner for domain x.com, force lookup to root
    Built /usr/local/apache/conf/httpd.conf OK

    problem still exist
     
  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    45,193
    Likes Received:
    1,936
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    I suggest modifying the hosts file on your computer to temporary point the domain name to the IP address associated with your server:

    hosts (file) - Wikipedia, the free encyclopedia

    Otherwise, could you verify no other accounts are assigned the dedicated IP address?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice