The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to create Reverse PTR Record in cPanel

Discussion in 'General Discussion' started by mahesh123, Feb 3, 2014.

  1. mahesh123

    mahesh123 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    india
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Dear sir


    How to add the ptr record's




    Regard's &Thank's
    mahesh
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Re: ho to create Reverse ptr Record in Cpanel

    Hello :)

    You will need to contact your data center or hosting provider and request they setup RDNS for your IP addresses. You can only add these records yourself if your data center/hosting provider has delegated this ability to your server. If that's the case, there is a guide on this here:

    Configure Reverse DNS in WHM

    Thank you.
     
  3. mahesh123

    mahesh123 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    india
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Dear sir

    i follow that document but i getting error

    root@gold [~]# host 103.15.62.67
    ;; Question section mismatch: got 10.0.0.10.in-addr.arpa/PTR/IN
    ;; Question section mismatch: got 10.0.0.10.in-addr.arpa/PTR/IN
    ;; Question section mismatch: got 10.0.0.10.in-addr.arpa/PTR/IN
    ;; Question section mismatch: got 10.0.0.10.in-addr.arpa/PTR/IN
    ;; connection timed out; no servers could be reached
    root@gold [~]# host 10.0.0.10
    Host 10.0.0.10.in-addr.arpa not found: 2(SERVFAIL)
    My Cpanel having nat functions


    help me sir


    thank you ..
     
    #3 mahesh123, Feb 3, 2014
    Last edited: Feb 4, 2014
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Could you let us know if you contacted your data center/network provider to ensure they have delegated this ability to your server?

    Thank you.
     
  5. mahesh123

    mahesh123 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    india
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    @cPanelMichael sir how to create rdns sir .. when i change the ns1.domain.com and ns2.infovee.com ips when i changed
    getting output
    root@gold [~]# host 10.0.0.10
    Host 10.0.0.10.in-addr.arpa/PTR/IN domain.com
    sir
    but when i changed nameserver ips my theme not attached with whmcs ....help me..
    now i am using nameserver ips (8.8.8.8) (8.8.4.4)
    when i changed ip 10.0.0.10 the theme not attached with whmcs...


    Thank you.
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    We must first establish that you have been delegated the ability to setup a RDNS record by your host/data center before we can assist you further. Otherwise, setting up the record on your server will not make a difference. Could you let us know if you contacted your data center/network provider to ensure they have delegated this ability to your server?

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page