The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to default html when apache does not resolve ?

Discussion in 'EasyApache' started by altomarketing2, Jul 8, 2009.

  1. altomarketing2

    altomarketing2 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    SouthAmerica
    (sorry my english)

    i know that when a site is suspended i show a default suspended page , done
    i know too that default 404.shtml skeleton when i create a new account from root,

    but I'd like to show an index.html when someone put in browser my ips or any domain that is pointing to our servers , but apache can not resolve it because this domain no longer exist in server, for example.

    For example someone puts http://www.traduccionesmg.com.ar/ and nothing appears, and i would like to show a default index.html that says " this site is pointing to our server, but is no longer ... etc etc "

    i know that apache takes first domain in httpd.conf when can not resolve, am i right ? upgrading apache will change it ?

    Thanks !
     
  2. eth00

    eth00 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 30, 2003
    Messages:
    723
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NC
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If a domain is expired it will not resolve to your server and you won't be able to do anything.

    If a domain still resolves to your server but is not added it will load the default page from /usr/local/apache/htdocs which you could change. http://server-ip will also show this same page
     
  3. altomarketing2

    altomarketing2 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    SouthAmerica
    Maybe not clear

    When I put my ip in browser it shows what there is in the first virtualhost in httpd.conf

    so when i put 190.3.16.211 my own index.html showns. correct.

    but when some domain is pointing to our server, and this domain does not exist in the server it does not resolve or shows anything, examples:

    chatplataforma10.com
    perfiplast.com.ar

    explain to make all request to resolve in our server ?
     
  4. skatebored

    skatebored Member

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
  5. altomarketing2

    altomarketing2 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    SouthAmerica
    domains pointing NOT created ..

    you dont understand me ...

    I will try to make it simple ...

    1-someone register a domain for example jajeji.com
    2-he points it to my server
    3-he did NOT ask for the hosting yet. ...so , what should the server shows in browser when i put this domain jajeji.com ?? where to modify it ?

    so , i want the server to show something EVEN the account or domain is not created yet..
     
  6. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    By default, Apache will show the cPanel "Great Success!" page when a domain is pointed to that server, but that domain has not yet been configured for use on that server either as the primary domain of an account nor as an addon nor parked domain. You can edit this HTML page. It is located in /usr/local/apache/htdocs/
     
Loading...

Share This Page