The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to install GD modules for PHP?

Discussion in 'General Discussion' started by SuperBaby, Dec 17, 2003.

  1. SuperBaby

    SuperBaby Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2003
    Messages:
    331
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Thailand
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Twitter:
    I just found out that GD modules are not installed. My PHP scripts failed to generate thumbnails.

    How do I install the GD modules?
     
  2. jackal

    jackal Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    708
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Just compile GD with php
     
  3. damainman

    damainman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Messages:
    515
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    go into shell, go to /scripts/easyapache choose option 6 then go to where it says php and when u go in there u will see all the php options.
     
  4. pubenemy

    pubenemy Member

    Joined:
    Jul 4, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    :confused:

    I'm having this problem myself on two different servers. I've tried via control panel and command line go through easyapache and add gd in, and everytime its done GD is not in php, two servers multiple compiles its getting aggravating... Anyone else have GD working for sure in php and if so how did ya do it? I install the rpm and it works fine in ssh, but the built in function of gd in php I can't seem to get going.
    Thanks
     
  5. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If you are running multiple PHP installations, be sure to check GD in both versions of PHP on Step 6 of the EasyApache process.

    If the above advice does not apply to you, I recommend submitting a support ticket: http://tickets.cpanel.net/submit
     
  6. pubenemy

    pubenemy Member

    Joined:
    Jul 4, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1

    Not running multiple installations. The one server I tried to add it and it didnt work is a server I've had for probably 4 years, the new one that I tried to get it working on I just got Monday this week. So I will try putting in a ticket as I've search and searched and pulling my hair out now. lol ;)

    Thanks
     
Loading...

Share This Page