The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to restore a complete backup within Joomla site

Discussion in 'Data Protection' started by LimBra ICT, Jan 17, 2014.

  1. LimBra ICT

    LimBra ICT Registered

    Joined:
    Jan 17, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    I choose in Cpanel the option to make a full backup from one of my Joomla sites. After the backup I cleaned the whole public_html. Now the customer asked me to restore the enviroment.
    When I use the restore option in Cpanel I see that the backup will be placed in a directory two levels higher than where I have authorization. The directory public_html will not be filled. What do I do wrong or what can I do to fix the customer environment.

    With kind regards,

    Wil
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    648
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Could you elaborate on the specific option you used to backup the account? Are you attempting to restore the full account, the home directory, or a database?

    Thank you.
     
  3. LimBra ICT

    LimBra ICT Registered

    Joined:
    Jan 17, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    I choose the backup wizard option restore home directory. I don't have the option full acount?
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    648
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    When you backed up the account initially, did you use cPanel to backup the account or did you use an option in the Joomla administrative panel?

    Thank you.
     
  5. LimBra ICT

    LimBra ICT Registered

    Joined:
    Jan 17, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    I did use the Cpanel backup.
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    648
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If you are restoring a home directory backup, it should restore the contents of the entire home directory to the same path. If this is not happening, and you have root access to the server, please open a support ticket using the link in my signature so we can attempt to reproduce the issue. If you do not have root access, please consult with your web hosting provider about this issue so they can investigate it.

    Thank you.
     
  7. gvanels

    gvanels Member

    Joined:
    Nov 13, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    RafÃ****na, Greece, Greece
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hello,i have the same problem,i have backup everthing,i did a restore on everthing,but don't see my files on the file directory,i see only the size on the cpanel.I have admin privilege, like i see it.

    Thank you,mery Christmas
     
  8. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    648
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Please report the issue to your web hosting provider if you do not have root access to the server so they can take a closer look.

    Thank you.
     
  9. gvanels

    gvanels Member

    Joined:
    Nov 13, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    RafÃ****na, Greece, Greece
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Excuse me,my hosting provider?I don't know which my hosting provider is,because it was made by another IT person,can you help me we that?

    Thank you

    - - - Updated - - -

    Also if you can help me soon,my site is down at the moment.
    Thank you
     
  10. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    648
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    cPanel only develops the software that your hosting provider uses, we don't actually host your websites. The following page contains about how to determine who your hosting provider is:

    Find My Host | cPanel, Inc.

    Thank you.
     
  11. gvanels

    gvanels Member

    Joined:
    Nov 13, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    RafÃ****na, Greece, Greece
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Thank you,but when i did do a restore my home dir,i don't see my files,on the public folder.
     
  12. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,446
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Depending on the size of the backup, you might want to have your Hosting Provider restore the account from backup for you to insure its done properly.
     
  13. gvanels

    gvanels Member

    Joined:
    Nov 13, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    RafÃ****na, Greece, Greece
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    It's only 475mb,i can see it on the size on the cpanel.
     
  14. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    648
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It's not possible to restore a full cPanel backup archive with cPanel access only. If this is a full backup, you will need to consult with your hosting provider to have them restore it for you.

    Thank you.
     
  15. gvanels

    gvanels Member

    Joined:
    Nov 13, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    RafÃ****na, Greece, Greece
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hello,
    I have done every backup.
    Now i have done a clean install of joomla 2.5.8 and then do a restore of the home dir,but after a while it's stops to do the recover,can you help me with that?
    Please it's urgent

    Thank you
     
  16. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,446
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Please contact your Hosting Provider and have them restore the backup for you properly.
     
  17. gvanels

    gvanels Member

    Joined:
    Nov 13, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    RafÃ****na, Greece, Greece
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I can't do anything with my hosting provider! And it was made by another person.
    Now if i erase everthing and do an restore,will it be better?
     
  18. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,446
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    To be clear, your Hosting Provider needs to assist you with restoring a full account backup.
     
  19. gvanels

    gvanels Member

    Joined:
    Nov 13, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    RafÃ****na, Greece, Greece
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    So now i'm at a dead end...
    If there is something else,please let me know

    Any news about this?
    Thank you
     
  20. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,446
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    What did your Hosting provider tell you?
     
Loading...

Share This Page