The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

how to switch from php-cgi to mod_php

Discussion in 'EasyApache' started by sure777, Aug 24, 2016.

  1. sure777

    sure777 Member

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Georgia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi. Now php works as php-cgi. How can I change it to apache module?

    WHM 58.0 (build 23)
     
    #1 sure777, Aug 24, 2016
    Last edited by a moderator: Aug 24, 2016
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,811
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Could you provide some additional information about the issue you are facing? For instance, are you attempting to change your PHP handler? Is this for a specific type of action such as cron job?

    Thank you.
     
  3. sure777

    sure777 Member

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Georgia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    whole site works with php-cgi. I want to switch it to php module way on apache as it was before on other cpanel instances i have.
     
  4. sure777

    sure777 Member

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Georgia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hwo to change php Handler form cgi to suEXEC? I cant find this Home >> Service Configuration >> Configure PHP and suEXEC)
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,811
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    PHP handlers are configured via "WHM >> Software >> MultiPHP Manager" when using EasyApache 4. Please let us know if the following thread helps to explain this issue you are facing:

    EasyApache 4 Update - August 23, 2016

    Thank you.
     
  6. sure777

    sure777 Member

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Georgia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi Michael. When I switch Handler from cgi to suphp, php.conf file affect this changes but site operation
    all the same cgi
     
  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,811
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Would you mind opening a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look at your system and see what's happening? You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
  8. Denis5

    Denis5 Registered

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have the same issue. There is no dso option.
    WHM 58.0 (build 24)
     

    Attached Files:

    • 44.gif
      44.gif
      File size:
      22.7 KB
      Views:
      4
  9. Bidi

    Bidi Well-Known Member

    Joined:
    Oct 3, 2012
    Messages:
    51
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Romania, Transilvania
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    API failure: (XID 89fuvz) You must specify a valid user and domain.

    I`m not able to switch it i use suphp i whanted to change to cgi , and back to suphp cuz i think the websites run on cgi not php because of the error i get it dosent switch
     
Loading...

Share This Page