Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Huge Load/Logs/Email hassles?

Discussion in 'E-mail Discussion' started by niatech, May 25, 2007.

  1. niatech

    niatech Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2005
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Hello all,

    Earlier this week I updated the kernel on one of our servers to the latest
    CentOS (4.5), then I disabled webalizer and analog stats.

    Since then my server load has been WAY up (3-6 at all times), as well, now
    email is building up in the Queue and when I attempt to deliver it, it says
    "completed" but does nothing. When I try to deliver a couple
    messages manually, I sometimes get "MTA-imposed quota exceeded while
    writing /tmp/blahblahblah".

    Also, during this time I had turned off automatic updates because I did not
    want to update to CPanel V11 until it was confirmed working. After seeing that
    the launch has been delayed, I re-enabled the automatic updates to RELEASE
    today.

    Anyone have any ideas? I don't really care about stats, but something is seriously up with the Email queue?

    Thanks!
     
  2. AndyReed

    AndyReed Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 29, 2004
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    193
    Location:
    Minneapolis, MN
    You'll have to find out what processes are exahusting your server resource(s). Run the command top -c or ps auxfww to see which is doing what.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. niatech

    niatech Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2005
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Hmm..

    Load went down, but now i'm getting this all over the place in maillog:

    Malformed UTF-8 character
     
  4. niatech

    niatech Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2005
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Looks like SARE rules were messing up spamassassin, I found the answer in another post, as well CPanel looked into the problem, did an /scripts/eximup --force and I removed the offending .cf file.

    From the other post, it looks like I am going to have to upgrade PERL.

    http://forums.cpanel.net/showthread.php?t=65838&page=2
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice