The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I cannot access Apache after trying to install Litespeed ! HELP !

Discussion in 'General Discussion' started by crossing, Sep 22, 2014.

  1. crossing

    crossing Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    I have lost a full day trying to install Litespeed giving me all types of error, after a while I quit uninstalling litespeed WHM plugin tohgether with litespeed. Now I'am shocked to see Apache its ON but I cannot reboot , nothing.

    When I try to access it with Easy Apache I get this message for hours with no response:

    asyApache (Apache Update)

    Making sure we have the latest files...
    The update server is currently updating its files.
    It may take up to 30 minutes before access can be obtained.
    Waiting 30 seconds for access to the update server......
    asyApache (Apache Update)

    Making sure we have the latest files...
    The update server is currently updating its files.
    It may take up to 30 minutes before access can be obtained.
    Waiting 30 seconds for access to the update server......

    EasyApache (Apache Update)

    Making sure we have the latest files...
    The update server is currently updating its files.
    It may take up to 30 minutes before access can be obtained.
    Waiting 30 seconds for access to the update server......
    Checking again....
    The update server is currently updating its files.
    It may take up to 30 minutes before access can be obtained.
    Waiting 30 seconds for access to the update server......
    Checking again....
    The update server is currently updating its files.
    It may take up to 30 minutes before access can be obtained.
    Waiting 30 seconds for access to the update server......
    Checking again....
    The update server is currently updating its files.
    It may take up to 30 minutes before access can be obtained.
    Waiting 30 seconds for access to the update server......
    Checking again....
    The update server is currently updating its files.
    It may take up to 30 minutes before access can be obtained.
    Waiting 30 seconds for access to the update server......
    Checking again....
    The update server is currently updating its files.
    It may take up to 30 minutes before access can be obtained.
    Waiting 30 seconds for access to the update server......
    Checking again....
    The update server is currently updating its files.
    It may take up to 30 minutes before access can be obtained.
    Waiting 30 seconds for access to the update server......
    Checking again....
    The update server is currently updating its files.
    It may take up to 30 minutes before access can be obtained.
    Waiting 30 seconds for access to the update server......

    -----------------


    service httpd restart gives me this :

    ^Croot@server [/usr/local/src]# service httpd restart
    /usr/local/apache/bin/httpd: line 17: /opt/lsws/logs/ap_cmd_param.log: No such file or directory
    /usr/local/apache/bin/httpd: line 49: /opt/lsws/bin/lswsctrl: No such file or directory
    root@server [/usr/local/src]#



    I'am stuck at this level , think litespeed partially distroyed my files. I need urgent help !
     
  2. server9host

    server9host Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    If you have root access then please clarify that litspeed uninstall properly from your server. Mostly use below command to uninstall the litespeed on server :

    Code:
     /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws/lsws_whm_plugin_uninstall.sh 
    Please try this and again perform the easyapache on server.

    If you don't have any root access for the server then you need to contact to your hosting provider. They help you regarding this.

    Thanks
     
  3. crossing

    crossing Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    I have SSH access. After waiting some time apache access is restored. Now the problem is Litespeed WHM plugin, somehow after install it doesn't show on WHM , I have logged out and logged in but still not showing even if install is complete.
    Code:
    root@server [/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws]# ls
    ./  ../
    and searching for it shows no result ( I updated db) :
    Code:
    root@server [/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws]# locate lsws_whm_plugin_uninstall.sh
    root@server [/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws]#

    Installing whm litespeed plugin result:
    Code:
     Install LiteSpeed Web Server Plugin for WHM
    ==============================================
    
      Remove old Work directory /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws
    mkdir: created directory `/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws'
    
    ... creating directories ...
    mkdir: cannot create directory `/usr/src/lsws_whm': No such file or directory
      Temp directory created
    ./lsws_whm_plugin_install.sh: line 62: cd: /usr/src/lsws_whm: No such file or di                                                                                                                                                             rectory
    ... downloading latest version of the plugin ...
    /usr/src/lsws_whm/lsws_whm_plugin.tar.gz: No such file or directory
    Done downloading.
    
    ... extracting ...
    tar (child): lsws_whm_plugin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
    tar (child): Error is not recoverable: exiting now
    tar: Child returned status 2
    tar: Error is not recoverable: exiting now
    
    cp: cannot stat `/usr/src/lsws_whm/lsws_whm_plugin/*': No such file or directory
    ... moving files ...
    cp: cannot stat `/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws/lsws_icon.gif': No                                                                                                                                                              such file or directory
    ... setting permission to files ...
    chmod: cannot access `/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws/*.cgi': No suc                                                                                                                                                             h file or directory
    chmod: cannot access `/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws/*.sh': No such                                                                                                                                                              file or directory
    chmod: cannot access `/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws/bin': No such                                                                                                                                                              file or directory
    chmod: cannot access `/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws/bin/*.sh': No                                                                                                                                                              such file or directory
    chmod: cannot access `/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/lsws/static': No su                                                                                                                                                             ch file or directory
    ./lsws_whm_plugin_install.sh: line 105: /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/l                                                                                                                                                             sws/bin/whm_eahook.sh: No such file or directory
    Register LSWS Plugin ...
    The 'conf_file' must be readable and a plain file.
    
    
    /usr/local/cpanel/bin/register_appconfig: Summary
    
    This tool allows you to install an appconfig file an ensures that it is
    registered with the system and available for use.  For more information
    please see the documentation for this system:
    
    [url]http://go.cpanel.net/appconfig[/url]
    
    Example usage:
    
      /usr/local/cpanel/bin/register_appconfig <conf_file>
    
      /usr/local/cpanel/bin/register_appconfig ./pkg/appconfig/myapp.appconfig
    
      /usr/local/cpanel/bin/register_appconfig --help
    
    
     LiteSpeed WHM Plugin Installed Successfully.
     
  4. crossing

    crossing Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    I manually created those failed to be created directories and managed to install plugin , but why failing to create on install ??

    I will come back with litespeed install result.
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,667
    Likes Received:
    646
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Assuming you are using the plugin provided directly from LiteSpeed, have you contacted their support to report an issue with their installer?

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page