The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users.
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I cannot send emails using Windows Live Mail

Discussion in 'E-mail Discussions' started by crossing, Sep 1, 2014.

  1. crossing

    crossing Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    Hello,

    I just installed WHM on my server together with LiteSpeed and CSF, CSF have port 25 on TCP_IN, TCP_OUT. I can receive emails using Windows Live Mail but I can't send any mail. In browser mysite:2096 sending emails works fine. I don't know why this happen in Windows Live Mail, I even tried with port 26 which is set and enabled on 'Service Manager-Exim on another port' but this failed to work too. I have several other emails from aother websites ( that uses kloxo-mr panel) and they work fine to send emails.

    Any solution please ?
     
  2. kdean

    kdean Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2012
    Messages:
    262
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Orlando, FL
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Re: I cannot send emails using Windows Live Mail !!

    Maybe try port 587 for SMTP. Make sure your username/password are entered for the email.
     
  3. mageshm

    mageshm Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Chennai, INDIA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Re: I cannot send emails using Windows Live Mail !!

    @crossing,

    Cross check once again the below settings.

    1) check the box for My outgoing server requires authentication.
    2) Username should be in full format. Like (magesh@example.com)
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,723
    Likes Received:
    660
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    It's possible your ISP is restricting traffic over ports 25 and 26. Try running Exim over a different port and see if that makes a difference.

    Thank you.
     
  5. crossing

    crossing Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    I have other accounts that works just fine on this port 25. Only cpanel account fails.

    Strange everything is working now..
     
    #5 crossing, Sep 3, 2014
    Last edited: Sep 3, 2014
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,723
    Likes Received:
    660
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I am happy to see the issue is now resolved. Feel free to open a support ticket and post the ticket number here if this issue happens again.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page