The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

imagemagik & netbpm

Discussion in 'General Discussion' started by xcellweb, Nov 9, 2003.

  1. xcellweb

    xcellweb Member

    Joined:
    Aug 12, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    im tottaly new to this but what are the the paths to them if u use a rpm install?
     
  2. xcellweb

    xcellweb Member

    Joined:
    Aug 12, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    really do need help here im stuck! needed for 4images
     
  3. xsenses

    xsenses Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2002
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Huntington Beach, Ca
    On my system netpbm is /usr/bin.
     
  4. xcellweb

    xcellweb Member

    Joined:
    Aug 12, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    didnt work :( can ne 1 help me find the paths?
     
  5. Website Rob

    Website Rob Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2002
    Messages:
    1,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Alberta, Canada
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    WHM > Software > Install an RPM

    ImageMagick - Install all of them (one at a time of course) in the order they are listed. Reboot (thru WHM) if still having problems.
     
    #5 Website Rob, Nov 10, 2003
    Last edited: Nov 10, 2003
  6. xcellweb

    xcellweb Member

    Joined:
    Aug 12, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    tryed it aint it aint working gutted here
     
  7. B12Org

    B12Org Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2003
    Messages:
    692
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Seattle Washington
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    /scripts/easyapache select option 5 when prompted. also, under perl modules try searching for imagemagik in the whm and install a couple there. Then do what that other guy said, and install both DBI and Imagemagic, plus GD as well.
     
  8. xcellweb

    xcellweb Member

    Joined:
    Aug 12, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    just ran that and its taking ages with loads of crap on the screen fingers crossed tho thanks
     
  9. B12Org

    B12Org Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2003
    Messages:
    692
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Seattle Washington
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yeah, it iwll take a little bit, hope it works for you.
     
  10. xcellweb

    xcellweb Member

    Joined:
    Aug 12, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    no joy
     
  11. casey

    casey Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    2,303
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    If there is trouble, it will find me
    If you're just looking for them, type

    from ssh.
     
  12. B12Org

    B12Org Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2003
    Messages:
    692
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Seattle Washington
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yes, but you can only locate them if they are present, or installed :)
     
  13. xcellweb

    xcellweb Member

    Joined:
    Aug 12, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    they are installed yet the script wont use the paths it finds them at
     
  14. B12Org

    B12Org Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2003
    Messages:
    692
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Seattle Washington
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I also have it installed, however I can not locate it via locate imagemagik from ssh, but it works on my server. So, I dont know what to tell you. Try forceing a reinstall. Couldnt hurt.
     
  15. xcellweb

    xcellweb Member

    Joined:
    Aug 12, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    shall give it a go
     
  16. xcellweb

    xcellweb Member

    Joined:
    Aug 12, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    no joy...
     
  17. xsenses

    xsenses Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2002
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Huntington Beach, Ca
    Can you find the path by locate convert?
     
  18. Website Rob

    Website Rob Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2002
    Messages:
    1,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Alberta, Canada
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Begging Casey's pardon here :) but one needs to type it correctly, although, one should know that as well. ;)

    Suggested use is: locate -i imagemagick

    The -i switch makes the search case-insensitive -- always useful to use.

    You should find what you looking for (if it is installed) at this type of location:

    i.e., /usr/lib/ImageMagick-5-5.1

    as the version number is usually attached the script name.
     
  19. xcellweb

    xcellweb Member

    Joined:
    Aug 12, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    it still didnt work ive tryed everything suggested
     
  20. Website Rob

    Website Rob Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2002
    Messages:
    1,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Alberta, Canada
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Ok, you say they are installed. What script or testing are you using -- and saying will not work?
     

Share This Page