Imap and Exim "appears to be down"

apitus

Member
Sep 12, 2017
5
0
1
France
cPanel Access Level
Root Administrator
Hi.

I'm currently experiencing problems with EXIM and IMAP on my server.

Here is my config :

- Dedicated server
- Centos 7 with pre-installed cPanel

I got this server for 8 months and all was fine. But 10 days ago I had to reinstall it. So I did it with same previous config, restored all accounts....
But since I did that, EXIM and IMAP services are not working properly.

Here's for example what I got :

Service Name

imap

Service Status

failed ⛔

Notification

The service “imap” appears to be down.

Service Check Method

The system failed to connect to this service’s TCP/IP port.

Reason

TCP Transaction Log:
<< * OK [CAPABILITY IMAP4rev1 LITERAL+ SASL-IR LOGIN-REFERRALS ID ENABLE IDLE NAMESPACE STARTTLS AUTH=PLAIN AUTH=LOGIN] Dovecot ready.
>> A001 LOGIN __cpanel__service__auth__imap__aorbigQJddWYjZX0yjLixDX045JMc7sxHBYVqBekvNEbTiChXHzoOMqJ04MLlsLv jizuoEEzpessXi9DX1ulR_ZsVgPizd2H6Oy1a6pXVywvmlI_mLD3tpdD58SHWOrA
<< * OK Waiting for authentication process to respond..
imap: ** [* OK Waiting for authentication process to respond.. != A001 OK]
: Died
Service Name

exim

Service Status

failed ⛔

Notification

The service “exim” appears to be down.

Service Check Method

The system failed to connect to this service’s TCP/IP port.

Reason

TCP Transaction Log:
<< 220-ns3***.ip-149-***2-2**.eu ESMTP Exim 4.89 #1 Tue, 05 Sep 2017 10:18:14 +0200
<< 220-We do not authorize the use of this system to transport unsolicited,
<< 220 and/or bulk e-mail.
>> EHLO localhost
<< 250-ns3***.ip-149-***2-2**.eu Hello localhost [127.0.0.1]
<< 250-SIZE 52428800
<< 250-8BITMIME
<< 250-PIPELINING
<< 250-AUTH PLAIN LOGIN
<< 250-STARTTLS
<< 250 HELP
>> AUTH PLAIN AF9fY3BhbmVsX19zZXJ2aWNlX19hdXRoX19leGltX19vZlJwVU80dlNZVnRNaFpYQ082WTM4ZEMwS2pveHlJQlBPMHhrT0NmSTI4dk5UcEY0SmdKRVR0dnZUVDd3SFdpADZqMG5rc2pmWU1wOFpBTGU2R0htWUdoakNVMHZKYkFsX2d2aTF4bU5uQzE1VkswNlo0bDdJYjJZSEVWVkNEMHc=

Timeout while trying to get data from service: Died

This happens 3-4 every day.

If anyone got any clue about this problem.

Thank you for your help.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,908
2,218
463
Hello,

It looks like the services are timing out. Could you check to see what the server load when these services fail if this continues to happen? EX:

Code:
uptime
Thank you.
 

apitus

Member
Sep 12, 2017
5
0
1
France
cPanel Access Level
Root Administrator
Hi.

Here's the load average when it happens several times :

Memory Information

Used
3.2 GB

Available
28.17 GB

Installed
31.37 GB

Load Information
0.03 0.11 0.19

------------------------------


Memory Information

Used
3.48 GB

Available
27.89 GB

Installed
31.37 GB

Load Information
0.60 0.48 0.38

------------------------------


Memory Information

Used
2.99 GB

Available
28.38 GB

Installed
31.37 GB

Load Information
0.16 0.20 0.27

------------------------------

Memory Information

Used
2.84 GB

Available
28.53 GB

Installed
31.37 GB

Load Information
0.70 0.50 0.39
Thank you for your help.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,908
2,218
463
Hello,

The output shows the load average is normal. Could you open a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look?

Thank you.