The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

IMAP error

Discussion in 'E-mail Discussions' started by dante22, Dec 14, 2007.

  1. dante22

    dante22 Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    After upgrading today via "Upgrade to Latest Version" (current) I cannont access webmail :

    ERROR:
    ERROR: Connection dropped by IMAP server.

    [dante@hs ~]$ uname -a
    FreeBSD hostname.domain 6.2-PRERELEASE FreeBSD 6.2-PRERELEASE #0: Thu Nov 30 01:58:58 PST 2006 root@lafroy.meganetserve.com:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC i386

    [dante@hs ~]$ telnet localhost 143
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.
    Escape character is '^]'.
    * OK [CAPABILITY IMAP4rev1 UImailnull exim-4.68- 76627 4 tcp4 *:465 *:*

    [root@hs ~]# telnet localhost 993
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.
    Escape character is '^]'.


    And sockstat -4l shows :

    mailnull exim-4.68- 76625 4 tcp4 *:25 *:*
    root couriertcp 76500 3 tcp4 *:110 *:*
    root couriertcp 76487 3 tcp4 *:995 *:*
    root couriertcp 76474 3 tcp4 *:143 *:*
    root couriertcp 76460 3 tcp4 *:993 *:*
    DPLUS CHILDREN NAMESPACE THREAD=ORDEREDSUBJECT THREAD=REFERENCES SORT QUOTA IDLE ACL ACL2=UNION STARTTLS] Courier-IMAP ready. Copyright 1998-2005 Double Precision, Inc. See COPYING for distribution information.
    ^]

    Anyone has any idea ?
     
  2. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Are you using FreeBSD 6.2 RELEASE or PRERELEASE?
     
  3. dante22

    dante22 Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    PRERELEASE. The one before 6.2 STABLE
     
  4. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  5. dante22

    dante22 Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Well .. is the same think , only the name is different .. the snapshot was made 2 days before the 6.2 release. Anyway I guess I'll just rebuild my imap from source and never use that "upgrade" *feature* ... ( and btw .. the courier version should be the same on every 6.X version )
     
  6. nyjimbo

    nyjimbo Well-Known Member

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    New York
  7. dante22

    dante22 Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Already did, before starting this thread ... usually I google it before I ask.
     
  8. nyjimbo

    nyjimbo Well-Known Member

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    New York
    Then it's safe to assume you did a restart of imapd and anything else just for the heck of it ?
     
  9. dante22

    dante22 Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    restart of the services , log read ( nothing suspicious ) .. all before even starting to google.
     
  10. anupar19

    anupar19 Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    chown -R user:mail /home/user/mail/
    chown -R user:mail /home/user/etc/
    This fixed for me:)
     
  11. carlaron

    carlaron Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2003
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    This helped me... I think the problem is that courier gets updated automatically, while my cpanel is set to manual/stable (i hate having things upgraded behind my back). The newer courier uses different permissions than the older webmail uses...

    I kept reading all these posts saying to set ownership of the mail folders to
    user.mail

    and it was already that way.

    Then that thread told me that the ownership needs it to be
    user.user

    I manually fixed one user, and that worked... so the previous posts where actually BACKWARDS.... it may be that with older versions of courier, that was the correct ownership, but not anymore...

    I ran the cpanel update, and part of that was to change ownership on ALL accounts to
    user.user

    and that seems to have worked for all clients!
     
Loading...

Share This Page