Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Imported account from different server, created a new email address, can't log in

Discussion in 'E-mail Discussion' started by tbare, Nov 19, 2014.

  1. tbare

    tbare Member

    Joined:
    Sep 1, 2013
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I'm having an issue getting a newly migrated account's non-imported email account logged into webmail (or at all).

    I'm able to login to webmail, but when I select, Horde, RoundCube or SquirrelMail, I get "Login Failed" -- won't let me log in.

    I can, however, log in using an imported email account.

    I've ran
    Code:
    /scripts/whoowns domain.com
    and it looks great.

    I've also ran:
    Code:
    tail -fn0 /var/cpanel/roundcube/log/errors
    and get the following line:
    Code:
     IMAP Error: Login failed for [EMAIL ADDRESS IN QUESTION] from [SERVER MAIN IP - not IP assigned to account]. AUTHENTICATE PLAIN: Authentication failed. in /usr/local/cpanel/base/3rdparty/roundcube/program/lib/Roundcube/rcube_imap.php on line 184 (POST /cpsess380702541/3rdparty/roundcube/index.php?_task=login&_action=login)
    Any Idea? I'm at a loss, and rather frustrated that I can't figure this out.

    Thanks!
     
    #1 tbare, Nov 19, 2014
    Last edited: Nov 19, 2014
  2. tbare

    tbare Member

    Joined:
    Sep 1, 2013
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    As an update, I've set: "Mail authentication via domain owner password" to True in Server Settings > Tweak Settings > Mail and attempted to log in using that account - still the same issue.
     
  3. tbare

    tbare Member

    Joined:
    Sep 1, 2013
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Somehow, everything seems to be working now. The only thing that changed since my last post was time...
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,802
    Likes Received:
    1,895
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello :)

    Have you tested with the "Mail authentication via domain owner password" option disabled? Did you try changing the password to the email account?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice