Importing settings for PMA, Missing data for Default transformations for TextLink

Operating System & Version
CentOS 7.9 virtuozzo
cPanel & WHM Version
96.0.14

GoWilkes

Well-Known Member
Sep 26, 2006
616
25
178
cPanel Access Level
Root Administrator
This is a relatively minor issue, but one that's been bugging me for awhile.

I have my PMA settings saved to the browser and backed up to my computer's hard drive. Every time my IP changes I have to log back in to PMA, and then reimport the settings... very annoying, it's a 10-step process every time!!

But after I click to import the settings, I always have this error:

Table structure
* Missing data for Default transformations for TextLink

Do you want to import remaining settings?
I looked in the .json file on my hard drive, and I see that there's definitely no setting in there for TextLink.

Any suggestions on what "TextLink" actually is, or what I might add to the .json file as an appropriate setting for it?
 
Last edited by a moderator:

ankeshanand

Well-Known Member
Mar 29, 2021
203
61
103
India
cPanel Access Level
Root Administrator
This Bug is Reported on Github #14527
To Resolve This:
Code:
nano /usr/local/cpanel/base/3rdparty/phpMyAdmin/templates/config/form_display/errors.twig

Remove the Line: <dd>{{ error }}</dd>
Add the Line: <dd>{{ error|raw }}</dd>
OR
COPY THIS DIRECTLY

<dl>
    <dt>{{ name }}</dt>
    {% for error in error_list %}
        <dd>{{ error|raw }}</dd>
    {% endfor %}
</dl>
This bug was already resolved and updated in Newer PMA Versions which then has already reflected to cPanel Updates. Either Do the following above or Update your cPanel to New Version to get it applied automatically.
 

GoWilkes

Well-Known Member
Sep 26, 2006
616
25
178
cPanel Access Level
Root Administrator
I looked, and my errors.twig file appears to already have been updated to that. The last-modified date is 10/15/2020 2:03:16 PM.

My settings were last updated in December 2020, so a few months after that file was updated.
 

GoWilkes

Well-Known Member
Sep 26, 2006
616
25
178
cPanel Access Level
Root Administrator
Yes, it's been doing it for months! It wasn't a big deal before, but now I use mobile internet at home so my IP changes regularly... so at least every 2 or 3 days I have to log back in to PMA, import the settings, accept the warning, select the database, then navigate back to where I was.

It's seriously a 10-step process, every time. If I could at least fix this then it would only be 9 steps! LOL
 

GoWilkes

Well-Known Member
Sep 26, 2006
616
25
178
cPanel Access Level
Root Administrator
I found the "TextLink" setting under PMA > More Settings > Main Panel > Table structure, and the default is empty with 2 line-breaks in it. The docs say that the default is array(‘’, ‘’, ‘’) .

Based on that, I'm pretty sure that I can simply add this to the JSON file:

Code:
"DefaultTransformations\/TextLink": [
  "",
  "",
  ""
]
What do you think? Is there any danger in trying it?
 

GoWilkes

Well-Known Member
Sep 26, 2006
616
25
178
cPanel Access Level
Root Administrator
I don't think it's important enough to bother you guys with a ticket :) We've talked about it before; I use mobile internet at home, and it seems like the IP changes regularly (sometimes once a week, sometimes several times a day).

I keep 4 tabs open with PMA, and keep certain SELECT statements in each of them that I use regularly (mostly for customer support). When the IP changes, though, I'll go to one of the tabs and see that there's an error and I have to log back in.

At that point I copy the SELECT statement to the clipboard, then refresh the page to go to the page where I have to enter the password.

That takes me back to the Welcome page, then I have to click on More Settings, then Import from browser's storage.

Then I get the warning that it's missing data for TextLink, so I have to click on OK.

Then I'm taken to the list of databases, so I have to select the right one. Then I have to select "Structure" for the top one, then SQL, then paste back in the query that I'd saved.

Then I have to repeat the process for the other 3 tabs.

I tried to disable security tokens so that it would quit forcing me to log in every time, but that hasn't really worked. So now I'm just trying to shorten that process as much as I can.

At the very least, an option to show a query box at the top of the Databases page would save me a few clicks :)