The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Installation Successful, DNS Issues

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by byon, Jul 2, 2005.

  1. byon

    byon Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi

    As above, cpanel installation was successful!

    Presently, the IP is done. I've settled on the name of the box.
    I'm not the administrator incharge of the nameserver, what must be prepared on the nameserver side (trusted?), that cpanel box is allowed to manage its own subdomain's zone/subdomains through the nameserver.


    E.g.,
    cpanel.manical.com (box1)
    ns1.manical.com (box2)
    ns2.manical.com (box3)

    Secondly, can i not assign email addresses to all accounts created, but just the ones i wish to give out to? Would there be any special configuration i need to set on the NS server?


    Thanks
    John
     
    #1 byon, Jul 2, 2005
    Last edited: Jul 2, 2005
  2. bijo

    bijo Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    475
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
  3. byon

    byon Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Alright, its weird, why does the tutorial ask me to start named/bind when i dont need it on my cpanel box?
     
  4. bijo

    bijo Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    475
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
    Well; Don't you need the bind service in your cpanel box?. Do you have any other dedicated dns server?.
     
  5. byon

    byon Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Yes. We have 2 dedicated dns servers, primary and secondary.
     
  6. bijo

    bijo Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    475
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
    Hello,

    I strongly believe that, You should run named service on your cpanel box. Otherwise it will affect your mail service.
     
  7. byon

    byon Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hmm.. Can i remove mail services for all users except designated users? :eek: ``
     
  8. serhathakan

    serhathakan Member

    Joined:
    Jul 2, 2005
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    what is "ssh" ?


    from the adress you give
     
  9. AndyReed

    AndyReed Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 29, 2004
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Minneapolis, MN
    If you don't know what ssh is, I suggest you hire a sys admin to fix the problem you have with your server.
     
  10. serhathakan

    serhathakan Member

    Joined:
    Jul 2, 2005
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    we dont have money for that

    if you dont want to help here shouldnt make advertise


    sincerly
     
  11. lankyb

    lankyb Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2004
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Peterborough, UK
    SSH --> Secure SHell, its bascially a command line interface to control your server.

    I suggest you use a program called PuTTY, a very good and free SSH client. You can download it here: http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/x86/putty.exe

    When you start PuTTY, you will just need your server's host name, your root's username (simply 'root' 100% of the time), and your password. Once your in you can just copy and paste the code into the command console style window, and it will run it for you.
     
    #11 lankyb, Jul 2, 2005
    Last edited: Jul 2, 2005
  12. serhathakan

    serhathakan Member

    Joined:
    Jul 2, 2005
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    thank you for helping i easly connect ssh with putty but

    i cant see fixndc command under script directory

    how can i recover ndc?
     
  13. lankyb

    lankyb Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2004
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Peterborough, UK
    try the address whole, see if that solves problems

    Code:
    /scripts/fixndc
     

Share This Page