The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Invalid Address in Horde after Email Restoration

Discussion in 'E-mail Discussions' started by ebizindia, Oct 7, 2016.

  1. ebizindia

    ebizindia Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    72
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Kolkata, India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I have a peculiar problem. This relates to a server, say server.example.com

    A client name@example.com had deleted a few emails through Horde and therefore wanted a backup restore without losing the new emails.

    I rsynced the files from the cur folder in the backup to the cur folder in his email location (/home/$domainuser/mail/example.com/user/cur). I also ran /scripts/mailperm $cpaneluser, just in case. I have also done this:

    /scripts/generate_maildirsize --confirm --allaccounts --verbose $USER (Replace $user with the cpanel user name)

    Now I can see the missing emails using Configserver Mail manage. However, when I access the emails through Horde, I get a long list of mails with From as "Invalid address" and Subject as "No subject". On clicking the email, there is apopup saying "Imap error reported by the server."

    Do I need to run some other script to get Horde and Imap in sync?
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,811
    Likes Received:
    671
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    It's possible the mail data you manually restored uses a different mailbox storage format. Could you verify what's configured under the "The mailbox storage format for new accounts" option under the "Mail" tab in "WHM >> Tweak Settings"?

    Thank you.
     
  3. ebizindia

    ebizindia Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    72
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Kolkata, India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It is Maildir and has been so for a long time. I added the emails from a recent backup only.

    Also, Configserver Mail Manage shows all the emails correctly. Only Horde fails to show them properly.

    Do you think opening a cpanel support ticket might help?
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,811
    Likes Received:
    671
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Feel free to open a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look. You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
  5. ebizindia

    ebizindia Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    72
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Kolkata, India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi

    I opened a ticket #7782241. Thanks for your support.
     
Loading...

Share This Page