The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ioncube loader for PHP 7

Discussion in 'EasyApache' started by chem456r, Sep 20, 2016.

  1. chem456r

    chem456r Member

    Joined:
    Aug 25, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Greece
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    NovemberRain likes this.
  2. 24x7server

    24x7server Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    You cam install ionCube Loader with the php 7. Are you getting any issues while installing it ?
     
  3. NovemberRain

    NovemberRain Well-Known Member

    Joined:
    Sep 24, 2003
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    İstanbul
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Actually people can do many other things cpanel does by themselves. They can install php by themselves etc. Please don't post just to advertise your services.

    I agree with the OP. ioncube for php 7 is the only thing missing now. Please bring it! :)
     
  4. twhiting9275

    twhiting9275 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 26, 2002
    Messages:
    538
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    24x7 is correct. It takes 5 seconds to actually install ioncube for php7, really, this is something you should be doing on your own :)
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Internal case EA-5267 is open for the inclusion of IonCube version 6 to allow for IonCube encoded web applications with PHP 7. There's currently no time frame to offer on it's inclusion, but I'll update this thread with more information once it's available. In the meantime, you can manually install IonCube Loaders as mentioned in the earlier responses.

    Thank you.
     
    Kent Brockman likes this.
  6. chem456r

    chem456r Member

    Joined:
    Aug 25, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Greece
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Well in my VPS I have installed it manually. We use cPanel to make things easier though, otherwise why pay for it?

    Anyway, let me know when this is implemented.
     
  7. Kent Brockman

    Kent Brockman Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    1,130
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Buenos Aires, Argentina
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    I'm also interested in having EA4 compatibility of IonCube 6 with PHP 7. I'm not paying cPanel to install things by hand ;-)
     
  8. Kent Brockman

    Kent Brockman Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    1,130
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Buenos Aires, Argentina
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
  9. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I've reached out to our Community Manager to have the status of this feature request changed to "In-Progress".

    Thanks!
     
  10. cPanelBenny

    cPanelBenny Community Manager, Development, dog scratcher
    Staff Member

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    43
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Michigan
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hey Kent! We don't move things to In-Progress until a development team is actively working on the code for a feature. Having an internal case for something doesn't mean it's being actively worked on. Once it is, I'll definitely update the feature request.

    Thanks!
     
    Kent Brockman and cPanelMichael like this.
  11. Kent Brockman

    Kent Brockman Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    1,130
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Buenos Aires, Argentina
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Thanks guys for the outcome. This is a very important request for some of our customers, who use proprietary software but are still stuck on PHP 5.6 with its performance disadvantages. I'll be more than happy to hear soon about this request coming true :)
    Cheers!
     
    cPanelMichael likes this.
  12. nimonogi

    nimonogi Member

    Joined:
    Mar 11, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Can you provide step-by-step instructions on how we can do this manually?
     
  13. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  14. jonh

    jonh Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    49
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location:
    NY
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I've installed ioncube 7 and added the line to the php7 php.ini as the very first line in the file, restarted apache but keep getting this error:

    PHP Fatal error: [ionCube Loader] The Loader must appear as the first entry in the php.ini file in Unknown on line 0

    I've added this to the php7 ini file in MultiPHP INI Editor:
    zend_extension = /opt/cpanel/ea-php70/root/usr/lib64/php/modules/ioncube_loader_lin_7.0.so

    I'm not sure how to fix this.
     
  15. nimonogi

    nimonogi Member

    Joined:
    Mar 11, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Make sure you add that at the very top before the initial PHP
     
  16. jonh

    jonh Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    49
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location:
    NY
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I've added it as the 1st line, before the [ PHP ].
     
  17. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Could you let us know which installation instructions you used, or the steps you took to install it? For instance, your response suggests you are attempting to manually enable it globally, instead of individually on a single account.

    Mod Note: Continued on:

    php7 ioncube


    Thank you.
     
    #17 cPanelMichael, Oct 5, 2016
    Last edited: Oct 10, 2016
  18. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Ioncube Loader version 6 is now available in EasyApache 4. You can install it via the following commands for each PHP version:

    Code:
    yum install ea-php55-php-ioncube6
    yum install ea-php56-php-ioncube6
    yum install ea-php70-php-ioncube6
    Ensure to remove any existing packages for the previous version of Ioncube before running attempting to run the above commands. EX:

    Code:
    yum remove ea-php56-php-ioncube
    This is documented at:

    PHP Loader: ionCube 6 - EasyApache 4 - cPanel Documentation

    Thank you.
     
  19. chem456r

    chem456r Member

    Joined:
    Aug 25, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Greece
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks, it seems to work as expected so far.
     
    cPanelMichael likes this.
Loading...

Share This Page