The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

IP Functions Help

Discussion in 'General Discussion' started by aiden_g_1234, Mar 19, 2012.

  1. aiden_g_1234

    aiden_g_1234 Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello

    I am having trouble with IP Functions

    At the start of setting up cPanel i provided the extra IP addresses that my host gave me

    Now they don't show up in "Show IP Address Usage"

    If i try to add them again i get

    Code:
    All Requested Ips were already active
    System has 0 free ips.
    Skipping 81.95.0.107 .. already added
    How can i fix this i have 5 extra IP's and cant use them
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,814
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Please run the following command and let us know if you see your IP addresses listed:

    Code:
    # ifconfig
    Also, check to see if they are listed in this file:

    Code:
    # /etc/ips
    Thank you.
     
  3. aiden_g_1234

    aiden_g_1234 Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Contents for each:

    Code:
    eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:27:0E:15:F8:8B
              inet addr:81.95.0.106  Bcast:81.95.0.127  Mask:255.255.255.224
              inet6 addr: fe80::227:eff:fe15:f88b/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:921144 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:670850 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000
              RX bytes:858960667 (819.1 MiB)  TX bytes:188947548 (180.1 MiB)
              Interrupt:20 Memory:e0500000-e0520000
    
    lo        Link encap:Local Loopback
              inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
              inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
              UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
              RX packets:57341 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:57341 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:0
              RX bytes:12120044 (11.5 MiB)  TX bytes:12120044 (11.5 MiB)




    Code:
    81.95.0.107:255.255.255.0:81.95.0.255
    81.95.0.108:255.255.255.0:81.95.0.255
    81.95.0.109:255.255.255.0:81.95.0.255
    81.95.0.110:255.255.255.0:81.95.0.255
    81.95.0.111:255.255.255.0:81.95.0.255
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,814
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Please try running the following command:

    Code:
    # service ipaliases restart
    If this does not help, feel free to open a support ticket so we can check further:

    Submit A Ticket

    Thank you.
     
  5. aiden_g_1234

    aiden_g_1234 Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello this fixed it

    thanks very much
     
Loading...

Share This Page