Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

IP not showing in Reserved IPs but present on Package

Discussion in 'Bind/DNS/Nameserver' started by mariusfv, Apr 24, 2019.

  1. mariusfv

    mariusfv Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Romania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,

    IP not present in Show/Edit Reserved IPs but present on:
    - Package: XXX.XX.XXX.238
    - Via root console: ip a or ip addr:
    inet XXX.XX.XXX.238/29 brd XXX.XX.XXX.239 scope global secondary enp0s31f6:cp12

    My server: CLOUDLINUX 7.5 [server] v78.0.21 (dedicated server).

    I restart the server:
    1. Graceful Server Reboot (cphulkd dropped, not started) after 5 minutes drop almost services, one by one -> I get email notification for each service in 10 seconds (When check Service Status via WHM all services was up).
    2. Forceful Server Reboot - now all services are up, but that IP still not present on Show/Edit Reserved IPs but present on that new created Package.

    I contact the Data Center who allocate my subnet IPs /29 and they check that IP and send me the proof that the IP is UP and working without a problem.

    Anyone encountered this problems after last update?

    P.S In /usr/local/cpanel/logs/cphulkd_errors.log the last log are from last year.
     
    #1 mariusfv, Apr 24, 2019
    Last edited: Apr 24, 2019
  2. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    6,124
    Likes Received:
    473
    Trophy Points:
    233
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @mariusfv


    Do you mean you're unable to select this IP address to be reserved? Do you have multiple IP addresses on the server? It will not be shown unless you do.


    Is the IP present at WHM>>IP Functions>>Show IP Address Usage?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. mariusfv

    mariusfv Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Romania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yes, I have 12 IPs on the server.
    In Show IP Address Usage the IP is present.

    After I access WHM>>IP Functions>>Show IP Address Usage >> the IP appear suddenly in Show/Edit Reserved IPs and no version update, the OS is the same like yesterday (CLOUDLINUX 7.5 [server] v78.0.21). This is magic? :))

    BTW, on menu Show/Edit Reserved IPs it could be increased the bottom space (padding / margin) because almost half of the "Save button" is hidden. (at 12 IPs and Firefox use default zoom, 100%).
    @ on menu "Show IP Address Usage" the same situation, in table, the last row with last IP is only half visibile, it could be increased space (padding / margin) at bottom!
     
    #3 mariusfv, Apr 25, 2019
    Last edited: Apr 25, 2019
  4. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    6,124
    Likes Received:
    473
    Trophy Points:
    233
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    I believe it just rebuilt the IP address pool when you viewed the menu, so not magic but as close as we get in the real world!


    Could you possibly provide me a screenshot of this being cutoff? I'd like to open a case for this.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    6,124
    Likes Received:
    473
    Trophy Points:
    233
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @mariusfv


    Can you please upload the screenshots to the post? Also from looking at the ones you did send (which I removed because they were linked to a 3rd party), it looks like you just need to scroll down the page?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. mariusfv

    mariusfv Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Romania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    The screenshots are taken with the maximum scroll down in Firefox on Windows 10 PRO (both of them updated to latest version).

    Menu: Show IP Address Usage:
    show ip usage.png

    Menu: Show/Edit Reserved IPs:
    reserved ips.png
     
    cPanelLauren likes this.
  7. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    16,873
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    583
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    It is annoying indeed.

    moarbttnpddng.jpg
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    cPanelLauren likes this.
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice