The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Is postgresql discountinued from cpanel?

Discussion in 'General Discussion' started by DWHS.net, Sep 12, 2006.

  1. DWHS.net

    DWHS.net Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jul 28, 2002
    Messages:
    1,569
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Location:
    LA, Costa RIca
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I don't see it in the services or tweak settings section.

    And of course it's not in cpanel or the reboot services section.

    Thanks!
     
  2. ujr

    ujr Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2004
    Messages:
    290
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    if you have postgresql installed already, try
    initdb -D /var/lib/pgsql/data

    to install, try:
    /scripts/installpostgres

    if you are reinstalling do the following:
    rpm -qa | grep postgres
    grab the output, then type:
    rpm -e the output

    make sure you install/reinstall as root
     
  3. DWHS.net

    DWHS.net Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jul 28, 2002
    Messages:
    1,569
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Location:
    LA, Costa RIca
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks but i thought cpanel installed and managed this, do you know if cpanel does not anymore.

    I mean there was a icon in cpanel for this and a service monitor and restart option.
     
  4. ujr

    ujr Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2004
    Messages:
    290
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    On one of my boxes, I don't have the option, but on the others I still see it. The one i don't see it on is a test box running edge
     
  5. DWHS.net

    DWHS.net Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jul 28, 2002
    Messages:
    1,569
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Location:
    LA, Costa RIca
    cPanel Access Level:
    Root Administrator

    This will allow cpanel to incorporate it again?
     
  6. DWHS.net

    DWHS.net Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jul 28, 2002
    Messages:
    1,569
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Location:
    LA, Costa RIca
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    it does incorporate with cpanel :D
     
  7. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Its just not installed by default.
     

Share This Page