The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Issue with Parked Domains

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by RHV, Sep 20, 2015.

  1. RHV

    RHV Registered

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    US
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I am having the same problem. Or similar.

    I have the main domain for my cpanel. mainsite.com and I have both parked domains and add-on domains. My add-on domains have some WP sites email and a couple of them have single splash pages. My Parked domains just use splash pages. A placeholder if you will and maybe some email attached. Just a simple image to show it is a somewhat active domain.

    In the past I have had someone setup the splash page for me, I give them the image, they go into cpanel and do the magic.

    I am trying to do this myself but I can't get the redirect for the parked domain to the appropriate folder. ( i think?)

    1. type in parked.com and it goes to mainsite.com
    2. changed redirect of parked domain from "no redirection" to parked.com and then it shows a blank page "page isn't redirecting properly"
    3. I am comparing my setup to another parked domain someone else setup for me and it seems identical.
    4. I saw "redirect" and looked into .htaccess, it shows several of the 301 redirects and the one that is working is the same format as the one I am trying to setup so I don't think my error is in there.
    5. my splash page file is located in public_html/parked.com (same format as other working parked domain)
    6. within the folder is cgi-bin folder, my image (500k jpg), and index.html that I created per a tutorial I saw. I added the image by using html edit? I also used the upload feature (did that first)
    6. my dns is working properly as I get to the mainsite.com
    7. I can type mainsite.com/parked.com and get to the page I want.

    It must be something simple that I am missing but I have reviewed the ones that are working (done by someone else for me) and I can not see a difference in the setup.

    Advice?

    PS I saw another thread where someone said this situation should use add-ons not parked. But I have limited spaces available and it is working from parked in several instances. Thx
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,675
    Likes Received:
    647
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Are there any additional custom Mod_Rewrite rules in the .htaccess file within the public_html directory? If so, does the issue persist if you temporarily disable those rules?

    Thank you.
     
  3. RHV

    RHV Registered

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    US
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hi, thanks for your reply. You just exceeded my knowledge threshold. That said, I am comparing rules for another parked domain using a single image for a splash page and the rules are identical. From DNS to directory name format to .htaccess everything seems/looks the same to me comparing my attempt and the working parked domain I paid someone else to do.
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,675
    Likes Received:
    647
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    For instance, you can view the contents of:

    /home/$username/public_html/.htaccess

    Are there any custom Mod_Rewrite rules in this files? The reason I ask is because often times these rules apply to the subdirectories beneath the public_html directory.

    Thank you.
     
  5. RHV

    RHV Registered

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    US
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hi thanks again.

    I went to the directory you mentioned, clicked edit on .htaccess and this is what I have.

    Code:
    <IfModule mod_expires.c>
       <FilesMatch ".(ico|gif|jpe?g|png|swf|css|js|txt)$">
         ExpiresActive On
         ExpiresDefault "access plus 1 day"
         ExpiresByType image/gif "modification plus 1 day"
       </FilesMatch>
    </IfModule>
    
    <IfModule mod_expires.c>
       <FilesMatch ".(ico|gif|jpe?g|png|swf|css|js|txt)$">
         ExpiresActive On
         ExpiresDefault "access plus 1 day"
         ExpiresByType image/gif "modification plus 1 day"
       </FilesMatch>
    </IfModule>
    <IfModule mod_deflate.c>
      # Compress HTML, CSS, JavaScript, Text, XML and fonts
      AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
      AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
      AddOutputFilterByType DEFLATE application/vnd.ms-fontobject
      AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font
      AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-opentype
      AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-otf
      AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-truetype
      AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf
      AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
      AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
      AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
      AddOutputFilterByType DEFLATE font/opentype
      AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf
      AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf
      AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml
      AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon
      AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
      AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
      AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript
      AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
      AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
    </IfModule>
    
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteRule .* ./index.php
    suPHP_ConfigPath /home/username/
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^parkedworking\.com$ [OR]
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.parkedworking\.com$
    RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/parkedworking\.com" [R=301,L]
    
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^parkednotworking\.com$ [OR]
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.parkednotworking\.com$
    RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/maindomain\.com" [R=301,L]
    
    
    And 3 others rewrites as outlined above that I did not list.
     
    #5 RHV, Sep 21, 2015
    Last edited by a moderator: Sep 21, 2015
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,675
    Likes Received:
    647
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You can try temporarily moving that file to another location to see if those custom rules are the reason your redirect is not working.

    Thank you.
     
  7. RHV

    RHV Registered

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    US
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Thanks for the help.

    It seems I need to get someone to handle this for me.

    btw, what software is this forum using?
     
  8. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,446
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Xenforo software.
     
Loading...

Share This Page