The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Just installed WHM/cPanel cant connect via Putty

Discussion in 'General Discussion' started by Bakepres, Nov 22, 2011.

  1. Bakepres

    Bakepres Registered

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hi, been struggling with this one for a couple of hours now & tearing my hair out. Hope someone can help.

    So this is a fresh install & all is complete in WHM as far as I know. I'm trying to connect with Putty on default port 22 with the main IP address & username root & password.

    Password authorization tweak is enabled but when trying to log in I get the following error, before I even get a chance to enter a password:-

    login as: root
    Access denied
    Using keyboard-interactive authentication.
    Password:

    I sometimes see an error in WHM about a security token too. I just can't work this out.

    Any ideas?

    Thanks :)
     
  2. storminternet

    storminternet Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Messages:
    462
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,

    Just try disable Password Auth and then enable it again.

    Regarding security tokens , open tweak settings from Main >> Server Configuration >> Tweak Settings
    Click on tab Security , Turn off Security Tokens. That's it :cool:
     
  3. Bakepres

    Bakepres Registered

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I found out the Security Token tweak setting just after posting this.
    I've disabled it & enabled it a few times & restarted server too. Still having a problem with it.
     
  4. ruzbehraja

    ruzbehraja Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2011
    Messages:
    383
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Did you check the CPHulk Brute Force Protection?
    You may have been locked out because of that.

    Is the OpenSSH Service Running?

    What is the security token error that you are receiving. Paste it here.
     
  5. Bakepres

    Bakepres Registered

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Disabled CPHulk, flushed it & still no joy. OpenSSH is running & has also been restarted.

    The security token error was fixed it's just this connection problem now.

    Thanks for the suggestions so far. Any more ideas?
     
  6. ruzbehraja

    ruzbehraja Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2011
    Messages:
    383
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Try what storminternet had to say:
    Just try disable Password Auth and then enable it again.

    Except, that after disabling it, restart the ssh service and then enable the Password Auth Tweak.


    ================
    What do the ssh logs say?

    /var/logs/messages
     
  7. ruzbehraja

    ruzbehraja Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2011
    Messages:
    383
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Check the Putty error log.

    After you enter the password, press Ctrl and right-click on the PuTTY window >> Event log.

    Scroll and see the error. Paste it here.
     
Loading...

Share This Page