The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Last command not showing hostnames only IP addresses

Discussion in 'General Discussion' started by samirj09, Apr 7, 2012.

  1. samirj09

    samirj09 Registered

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I have 4 servers. 2 with cPanel 2 without.


    Anytime I SSH into any of my cPanel servers, the "last" or "who" commands just shows the connecting IP address no hostnames. If I SSH into my non-cPanel servers, the "last" and "who" commands shows the connecting hostname instead of the IP address.


    What could be causing the cPanel servers to not show the hostname? Is there a setting that I need to change on the cPanel servers to enable this somehow?
     
  2. JayFromEpic

    JayFromEpic Well-Known Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Scottsdale, AZ
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Ive noticed this happening before. I never thought much about it as I have all named connections in PuTTy but im curious as to what others think about this.
     
  3. larry80

    larry80 Registered

    Joined:
    Mar 3, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    This is because your /etc/ssh/sshd_config contains the entry of "UseDNS no" which allows brute force detection I believe.
     
Loading...

Share This Page