Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

"Leave messages on server" is not doing so. Mail server or Thunderbird problem?

Discussion in 'E-mail Discussion' started by spaceman, May 7, 2007.

  1. spaceman

    spaceman Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2002
    Messages:
    494
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    318
    G'day.

    I've got Thunderbird configured to "leave messages on server". The box is checked. But mail is *not* being left on the server. Or rather it is, but only for about 12 hours or thereabouts it seems. The pop account in question has heaps of spare space, so it's not like it's filling up.

    Is this more likely to be a Thunbderbird problem (I've just queried this over at Mozilla support forums for Thunderbird), or is it possible that my mail server isn't behaving like it should?

    Thanks.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    It's a problem with the email client, or perhaps the internet connection from the client PC dropping before the POP3 session has completed. The POP3 protocol has no concept of "leave email on the server" that's purely an email client concept that's effectively a hack. If you want to leave email on the server you should use IMAP access instead, which was developed with that concept in mind.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice