Let's Encrypt Service Issues

smurf

Member
Jun 4, 2009
18
0
51
Quick heads up, Let's Encrypt are currently experiencing a service outage affecting connections to their issuance servers.

More at: Let's Encrypt Status

The outage is causing timeouts accessing AutoSSL in WHM. It's also not possible to issue new SSL Let's Encrypt certificates at the moment.

^JM
 

smurf

Member
Jun 4, 2009
18
0
51
Hi,

You can check the below forum link. Check if that is helpful..
[How-To] Installing SSL from Let's Encrypt
Hi,

Just to clarify - the issue is upstream with Let's Encrypt's servers. If you check the status link I posted you'll see Let's Encrypt have suffered a service disruption since around 6:52 AM UTC.

We typically issue a large number of SSL certificates every day and spotted earlier the certs were not being issued and then timeouts accessing WHM's Manage AutoSSL due to the outage at Let's Encrypt. It's not cPanel's fault - I simply wanted to alert other cPanel users :)

I'm confident Let's Encrypt will be back online soon.

About the only improvement cPanel could make would be to add some error handling into the Manage AutoSSL function so when timeouts happen upstream an error is displayed in WHM. Currently it just sits loading for around 3-5 minutes and then eventually loads a pretty much blank screen.

We had to dig into /usr/local/cpanel/logs/error_log to find an answer as to why!

Code:
Failed to load information for the AutoSSL module “LetsEncrypt”: Cpanel::Exception::HTTP::Network/(XID t9523x) The system failed to send an <abbr title="Hypertext Transfer Protocol">HTTP</abbr> “get” request to “https://acme-v01.api.letsencrypt.org/terms” because of an error: Timed out while waiting for socket to become ready for reading
Hope this helps everyone else in the same boat...

^JM
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,917
2,248
363
About the only improvement cPanel could make would be to add some error handling into the Manage AutoSSL function so when timeouts happen upstream an error is displayed in WHM. Currently it just sits loading for around 3-5 minutes and then eventually loads a pretty much blank screen.

We had to dig into /usr/local/cpanel/logs/error_log to find an answer as to why!

Code:
Failed to load information for the AutoSSL module “LetsEncrypt”: Cpanel::Exception::HTTP::Network/(XID t9523x) The system failed to send an <abbr title="Hypertext Transfer Protocol">HTTP</abbr> “get” request to “https://acme-v01.api.letsencrypt.org/terms” because of an error: Timed out while waiting for socket to become ready for reading
Hope this helps everyone else in the same boat...
Hello,

I encourage you to open a feature request if you'd like to see this functionality added to the product:

Submit A Feature Request

Thanks!