Litespeed not restarting automatically after update

matt1206

Well-Known Member
Dec 20, 2011
56
9
58
cPanel Access Level
Root Administrator
Had alerts from one of my servers shortly after the auto update to 68.0.27 that all the sites were down, and had to manually restart Litespeed. Saw another of my servers still had to update to run, so ran it manually, and that also killed off Litespeed, and didn't restart it automatically.

Last few lines of the error log prior to it going down
Code:
2018-01-22 22:52:36.454 [INFO] [51.255.71.125:19660] File not found [/home/XXX/public_html/showthread.php] 
2018-01-22 22:52:36.454 [INFO] [51.255.71.125:19660] File not found [/home/XXX/public_html/404.shtml] 
2018-01-22 22:52:36.707 [INFO] [172.68.58.8:19595] File not found [/home/XXX/public_html/404.shtml] 
2018-01-22 22:52:37.422 [INFO] [142.44.151.76:56634] connection to [uds://tmp/lshttpd/lsphp70.sock.18088] on request #0, confirmed, 1, associated process: -1, running: 0, error: Connection reset by peer!
2018-01-22 22:52:37.430 [INFO] [142.44.151.76:56634] connection to [uds://tmp/lshttpd/lsphp70.sock.18088] on request #0, confirmed, 1, associated process: -1, running: 0, error: Connection reset by peer!
2018-01-22 22:52:37.439 [INFO] [142.44.151.76:56634] connection to [uds://tmp/lshttpd/lsphp70.sock.18088] on request #0, confirmed, 1, associated process: -1, running: 0, error: Connection reset by peer!
2018-01-22 22:52:37.439 [NOTICE] [142.44.151.76:56634] Max retries has been reached, 503!
2018-01-22 22:52:37.439 [NOTICE] [142.44.151.76:56634] oops! 503 Service Unavailable
2018-01-22 22:52:37.439 [NOTICE] [142.44.151.76:56634] Content len: 0, Request line: 'GET /forum/index.php?/calendar/1-smartwatch-release-dates/week-1507421088/&k=880ea6a14ea49e853634fbdc5015a024&setlanguage=1&cal_id=1&langid=1 HTTP/1.1'
2018-01-22 22:52:37.439 [INFO] [142.44.151.76:56634] abort request..., code: 4 
2018-01-22 22:52:37.439 [INFO] [142.44.151.76:56634] File not found [/home/XXX/public_html/503.shtml] 
2018-01-22 22:52:40.023 [NOTICE] SIGTERM received, shutdown disabled, turn off fake Apache httpd.
2018-01-22 22:52:40.023 [NOTICE] [PID: 26506]: start cgid: 19381, /usr/local/lsws/bin/lscgid
2018-01-22 22:52:41.000 [NOTICE] [PID: 18088]: start cgid: 19479, /usr/local/lsws/bin/lscgid
2018-01-22 22:55:00.204 [NOTICE] Your License key will expire in 18 days
2018-01-22 22:55:00.204 [NOTICE] Loading LiteSpeed/5.2.3 Enterprise ...
Running 5.2.3 (build 10)

Not sure if this is a bug with Litespeed or cPanel, so reporting in both places.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,884
2,254
463
Hello,

Could you open a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look? You can post the ticket number here and we will update this thread with the outcome.

Thank you.
 

matt1206

Well-Known Member
Dec 20, 2011
56
9
58
cPanel Access Level
Root Administrator
Downgraded Litespeed to 5.2.2 on one of my other servers, and the update runs fine, so it's something specific to the 5.2.3 release of Litespeed.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,884
2,254
463
Hello,

It's also possible this relates to internal case CPANEL-17746 where LiteSpeed is killed (during the update process or when making changes via "WHM >> Tweak Settings) and left offline until it's restarted by Chkservd. It's fixed in cPanel version 70 (tentatively scheduled for publication to the Current build tier this week):

Fixed case CPANEL-17746: Send litespeed USR2 and TERM to ensure clean shutdown on forced_restart

Thank you.

Update: The resolution is now published to cPanel version 68.0.29 as well.
 
  • Like
Reactions: matt1206