Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Mail delivery failed only with a unique subdomain

Discussion in 'E-mail Discussion' started by Angel Castro, Aug 6, 2018.

  1. Angel Castro

    Angel Castro Active Member

    Joined:
    Jul 16, 2018
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Aguascalientes, México
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi.
    I have a few weeks that i received a email from mail delivery software.
    Recently i note what the email show the subdomain.myserver.com has no A, AAAA, or MX DNS records.
    Can help me whit this.

    Thanks in advance.
     
  2. 24x7server

    24x7server Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    1,888
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    78
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,

    Can you provide us with the DNS query for the mentioned domain? Can you check DNS for your domain in intodns or centralops to get more details on DNS your website is using?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    280
    Trophy Points:
    193
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @Angel Castro

    Does the subdomain have DNS related records? As was mentioned before you can check them at a number of sites. You can also run a dig query from SSH like the following:
    Code:
    dig any yourdomain.tld
    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. Angel Castro

    Angel Castro Active Member

    Joined:
    Jul 16, 2018
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Aguascalientes, México
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    DNS query returned an error from the server: ServerFailure, this message show in centralops.

    In intoDNS, I check the domain and return:
    • Missing nameservers reported by parent -> FAIL: The following nameservers are listed at your nameservers as nameservers for your domain, but are not listed at the parent nameservers (see RFC2181 5.4.1). You need to make sure that these nameservers are working.If they are not working ok, you may have problems! ns1.example.com.mx
    • Missing nameservers reported by your nameservers -> ERROR: One or more of the nameservers listed at the parent servers are not listed as NS records at your nameservers. The problem NS records are: ns1.server.example.com.mx This is listed as an ERROR because there are some cases where nasty problems can occur (if the TTLs vary from the NS records at the root servers and the NS records point to your own domain, for example).
    Also in WHM I don't have a A entry for this hostname. If I add the A entry, that will not cause problem for the server? all my domains and subdomains can working equal?

    The subdomain with I have problems is server.example.com.mx.
     
  5. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    280
    Trophy Points:
    193
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @Angel Castro

    When you created the hostname of the server did you also create an A record for it? To ensure that this was done please go to WHM>>DNS Functions>>Add an A Entry for your Hostname.

    Create the record and allow for some time for propagation, then go to whatsmydns.net and check to ensure it's beginning to resolve.

    Thank you,
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. Angel Castro

    Angel Castro Active Member

    Joined:
    Jul 16, 2018
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Aguascalientes, México
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I don't have an A record for the hostname, but I want to know if when I add the record, that will not cause problem for the server and if all my domains and subdomains can will working equal?
     
  7. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    280
    Trophy Points:
    193
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hello @Angel Castro

    You should not experience any issues with your other domains by adding an A record for the hostname
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. Angel Castro

    Angel Castro Active Member

    Joined:
    Jul 16, 2018
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Aguascalientes, México
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks for your feedback but still the problem persist, in the page whatsmydns.net I check the url server.DOMAINREMOVED.com.mx and all response are wrong, In another page mxtoolbox.com, the error I have is with the host example.com.mx is Primary Name Server Not Listed At Parent.

    I don't know what is the solution for this problem, the domain can't be find.
     
    #8 Angel Castro, Aug 9, 2018
    Last edited by a moderator: Aug 9, 2018
  9. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    280
    Trophy Points:
    193
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hello @Angel Castro

    It looks like you've got an issue with the nameservers on the domain. You've got ns1.example.com.mx and ns2.example.com.mx but for some reason, you've also got ns1.server.example.com.mx assigned to the domain which is what's causing the problem.

    You'll need to examine the DNS records further to resolve this.

    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. Angel Castro

    Angel Castro Active Member

    Joined:
    Jul 16, 2018
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Aguascalientes, México
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thank you, that was very useful.
     
  11. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    280
    Trophy Points:
    193
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @Angel Castro

    Please let us know if you're able to get it resolved. If not can you please open a ticket using the link in my signature? Once open please reply with the Ticket ID here so that we can update this thread with the resolution once the ticket is resolved.


    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice