The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mail don't work with cpanel 8.2.0 R2

Discussion in 'E-mail Discussions' started by cosmin, Sep 18, 2003.

  1. cosmin

    cosmin Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Bucuresti
    I upgrade my cPanel from 7.4.2 R 158 with latest 8.2.0. R2 and mail don't work. I can's send and receive any mail....

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  2. carluk

    carluk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Messages:
    162
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Copy and paste this as root. It will update the scripts, then run the latest exim 4 install. Then it will fix your mailbox permissions and then re-start the pop3 server.

    /scripts/updatenow; /scripts/exim4; /scripts/mailperm; /scripts/restartsrv cppop

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  3. cosmin

    cosmin Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Bucuresti
    I run but the same problem :confused: :mad: :mad:

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  4. cosmin

    cosmin Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Bucuresti
    If I send a mail from yahoo or hotmail I receive a message back with:

    some@hostdomain.com
    (generated from asas@domain.com)
    Unrouteable address

    If I try to deliver manually a message from mailq I receive that:

    Message 1A07WI-0005zW-Vb is no longer frozen
    LOG: MAIN
    ** kerkyra@domain.com: Unrouteable address
    LOG: MAIN
    Frozen (delivery error message)
    Return to Mail Queue

    :confused:

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  5. cosmin

    cosmin Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Bucuresti
    More news

    Mail work just with account created from cPanel. Don't work Default e-mail address. Can't send and receive throught default email address...

    When I want to send from Outlook for wx. I receive "unknown" error. When I send from another account to a default address or to a username (and this username don't exist, is not created) I receive back email with Unrouteable address


    What can I do?

    Thanks!

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  6. ricoche

    ricoche Well-Known Member

    Joined:
    Feb 7, 2003
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi there,

    I'm getting the same problem. I upgraded from cpanel 8.0 edge 55 to 8.2.

    Will be interesting to see if this happens to many others or not.

    If I find a cure I'll let you know.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  7. orca

    orca Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2002
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Switzerland
    Yep, am not able to send or receive any email since the upgrade.

    The fix didn't help also. Could it be the Mailscanner? I instaled it once myself and then mail was lost, too till I removed it (was maybe a conf error).

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
    #7 orca, Sep 19, 2003
    Last edited: Sep 19, 2003
  8. ricoche

    ricoche Well-Known Member

    Joined:
    Feb 7, 2003
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hmm. Maybe it is the mailscanner but not sure. How does one remove that anyway?

    Thanks.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  9. cosmin

    cosmin Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Bucuresti
    I don't think mailscanner is the problem. The e-mail can't find the host....

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  10. ricoche

    ricoche Well-Known Member

    Joined:
    Feb 7, 2003
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi there,

    My problem seems to be fixed now as I'm getting email just fine. I test with Yahoo, default address, forwarders, regular email etc and everything works.

    The problem is I'm not sure why, but this is what I did.

    * I updated the exim script as carluk suggested above.

    * I then removed Mailscanner per the following directions. Keep in mind I installed the setup "Exim 4.20 + MailScanner + Clam AV Full Guide for Cpanel 7.x by Mahmoud Kassem"

    I then tested some email and everything worked.

    Finally, I did the opposite of the removal process for mailscanner and put it back. Then restarted exim.

    Everything continued to work along with mailscanner again.

    So, other than that I can't explain it.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  11. orca

    orca Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2002
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Switzerland
    How would you then explain that when I send emails to a working account won't arrive there?
    I tested the account using the email troubleshooter with WHM.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  12. carluk

    carluk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Messages:
    162
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    /scripts/updatenow; /scripts/updatenow; /scripts/exim4

    Just copy and paste the above as root. :)

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  13. orca

    orca Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2002
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Switzerland
    Well, if you go a bit up in the thread you'd see that this was already suggested. However, I tried it again and it still doesn't work.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  14. carluk

    carluk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Messages:
    162
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    ;)

    A new exim was recently released.

    Have you submitted a ticket to Cpanel?

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  15. 0utlier

    0utlier Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Same problem here... The default email account does not work (at least not for me) with 8.2.0-RELEASE 2. If you send email to that account you get the "Unrouteable address" email bounce. Email accounts that you created through cPanel seem to work fine though.

    I tried the "/scripts/updatenow; /scripts/exim4; /scripts/mailperm; /scripts/restartsrv cppop" trick, but that didn't do anything to solve this issue. Anyone have any other ideas? Thank you.

    Scott Goodwin

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  16. flipper

    flipper Member

    Joined:
    Sep 14, 2002
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    We were having the same problem on one of our servers. I found the problem to be that the server name was listed in /etc/userdomains. Once I removed the server name (server1.host.name) from /etc/userdomains, the default accounts were able to receive mail again.

    Flip

    cPanel.net Support Ticket Number:

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  17. MikeMc

    MikeMc Well-Known Member

    Joined:
    May 8, 2002
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    8.2.0-RELEASE_4
    still has the same issue? Has anybody tried it?

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  18. cosmin

    cosmin Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Bucuresti
    With R4 is the same problem... :mad:

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  19. orca

    orca Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2002
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Switzerland
    Well, exim was updated, that I noticed. But mail still doesn't work. Nope, I did not submit a ticket yet but will do now as I hoped that this would be fixed asap.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  20. orca

    orca Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2002
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Switzerland
    Not in my case. The server isn't listed there.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
Loading...

Share This Page