The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

mail forwarders...not working completely...

Discussion in 'E-mail Discussions' started by Devil Inside, Feb 10, 2004.

  1. Devil Inside

    Devil Inside Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ok here's the setup:

    username: bobby
    catchall addy: spam@domain.com

    forwarders-
    one@domain.com --> bobby@domain.com (it was entered into cpanel as "bobby")

    two@domain.com --> user@anotherdomain.com

    three@domain.com --> bobby@hostname.com

    ----------------------------

    Ok - one does not work. Cant find out why.
    two works
    and three works.

    since the address that the mail is being forwarded to in "one" is the username account - I tried to simply enter "bobby" (no quotes) as the receiving addy. That did not work. Also tried bobby@domain.com

    I remember something awhile back about forwarders or something not working right if the catchall addy was set to something other than the username account..

    any ideas?
     
  2. easyhoster1

    easyhoster1 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2003
    Messages:
    659
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Is there any error in;

    /var/log/exim/mainlog ?
     
  3. Devil Inside

    Devil Inside Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Nothing our of the ordinary I don;t think...

    2004-02-10 14:06:06 1Aqe90-0001Pm-BV <= info@devilinside.net U=nobody P=local S=1035
    2004-02-10 14:06:07 1Aqe90-0001Pm-BV => spamaddy <bobby@domain.com> R=virtual_user T=virtual_userdelivery

    that's one of the test emails that didn't get delivered to the bobby addy. It went to the catchall spamaddy.

    :confused:
     
  4. nickn

    nickn Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Messages:
    619
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Are you able to send to other domains on the server at all?

    For instance, try to create a pop3 account (test2@domain.com) can you send to it from the same domain?

    It almost sounds like it may be a issue with /etc/localdomains
     
  5. Devil Inside

    Devil Inside Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    ok - I setup another account on the domain and that also got forwarded to the spam addy when I emailed it directly to the bobby@domain.com

    so..what would I look for in the localdomains file?

    oh - and yes they can send to other domains on the server as my domain is on the same server.
     
    #5 Devil Inside, Feb 10, 2004
    Last edited: Feb 10, 2004
  6. nickn

    nickn Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Messages:
    619
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    If they can send to other domains than that would rule out the localdomains issue.
     
  7. Devil Inside

    Devil Inside Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    hmm - alright then...

    I'll just go back to being thoroughly confused.

    Thanks for the help! :)
     
  8. easyhoster1

    easyhoster1 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2003
    Messages:
    659
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  9. Devil Inside

    Devil Inside Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  10. easyhoster1

    easyhoster1 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2003
    Messages:
    659
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hmm...You can look at the file for the domain at;

    /etc/valiases and make sure bobby@domain is listed
    with its forward address.

    If it is, also try running;

    touch /home/username/mail/inbox ; /scripts/mailperm

    See if that helps.
     
  11. Devil Inside

    Devil Inside Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    checked valiases - and ran the commands you suggested.

    Still not working. :(

    Could someone try setting this type of configuration up on their box and let me know if it works?

    I'm running 8.8.0 stable 68
     
  12. Devil Inside

    Devil Inside Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    BUMP!

    anyone else care to take a stab at this one?

    I'm really beginning to think it's a cpanel issue....
     
  13. goodmove

    goodmove Well-Known Member

    Joined:
    May 12, 2003
    Messages:
    624
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Have you got spamassassin running on that domain? If so, try setting up another mailbox for the catchall instead of spam@domain.com.
     
  14. Devil Inside

    Devil Inside Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    No it's not.

    thanks for the suggestion though
     
  15. anand

    anand Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Do a mail -v bobby@domain.com on shell and paste the results here.

    If you want PM me ur server info, i will try to fix it for you.
     
  16. anand

    anand Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
  17. Devil Inside

    Devil Inside Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    bobby = the main account email.
    it is NOT an added account. It's the username account.

    I did the command you asked me to run - after entering the subject it's just kinda hanging...not doing anything else visually...
     
  18. anand

    anand Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    You should get something, alternatively check the root mail account / nobody mail account for errors. If the mail is not delivered it would be bounced back to the root user.
     
  19. krisdv

    krisdv Well-Known Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Belgium
    Could this be the reason?

    I have the same problem as TS and it is also forwarding to a main account on the same server.

    Devil Inside did you get it fixed ?
     
Loading...

Share This Page