The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

mail not working anymore since new releases from 7 nov.

Discussion in 'E-mail Discussions' started by The MAzTER, Nov 7, 2004.

  1. The MAzTER

    The MAzTER Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Since the updates yesterday i cant receive or send any mail anymore.

    I get no warnings or what so ever. And cant find something special in the logs either.

    downgrading to the stable didnt help either.

    it worked perfectly before the upgrade


    OS: RH9

    Help!
     
  2. linux-image

    linux-image Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2004
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    give me a sample email address to test.
     
  3. The MAzTER

    The MAzTER Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    ok, i pmed u one
     
  4. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Are you using MailScanner? Have you tried re-running /scripts/exim4?
     
  5. The MAzTER

    The MAzTER Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    yes, but no luck
     
  6. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    One more idea from another thread, you can try switching off the WHM > Tweak Secureity > SMTP Tweak
     
  7. The MAzTER

    The MAzTER Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    that one isnt on ;)
     
  8. gconkie

    gconkie Registered

    Joined:
    Jul 29, 2003
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Ireland
    Mail not working

    Hi

    Im having the same problem here - tried these 2 suggestions, but no luck.

    Please let me know if you get this solved?

    Many thanks
    Graeme
     
  9. The MAzTER

    The MAzTER Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    point is, it doesnt give any error and cant find the mail back on the server either


    meaby this is weird:

    Code:
    2004-11-08 12:25:13 1CR0uR-000340-Nc == e@mail.com routing defer (-51): retry time not reached
    2004-11-08 12:25:13 1CR1lO-0001cc-2j == f@mail2.com routing defer (-51): retry time not reached
    
    its in eximmainlog

    both accounts are on the server
     
    #9 The MAzTER, Nov 8, 2004
    Last edited: Nov 8, 2004
  10. The MAzTER

    The MAzTER Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  11. myBox

    myBox Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2004
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Same problem

    after yesterdays update exim stoped working..!!

    actually I discovered that /etc/exim.conf was not there

    so I went to WHM and recreted it from the Exim setup.

    now it runs but lots of perl errors!!

    2004-11-08 14:41:05 1CQ30S-0008QL-GY failed to expand condition "${perl{checkusersa}{$local_part}{$received_protocol}}" for sa_localuser router: Undefined subroutine &main::checkusersa called.


    I do not have mailscanner !!


    all the errors like the above it is looking for some routine..

    any suggestions.

    very urgent!!!

    email is not working at all..!!!
     
  12. myBox

    myBox Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2004
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Exim version 4.43 #1 built 07-Oct-2004 20:04:43
    Copyright (c) University of Cambridge 2004
    Berkeley DB: Sleepycat Software: Berkeley DB 4.0.14: (November 18, 2001)
    Support for: iconv() PAM Perl OpenSSL
    Lookups: lsearch wildlsearch nwildlsearch iplsearch dbm dbmnz
    Authenticators: cram_md5 plaintext spa
    Routers: accept dnslookup ipliteral manualroute queryprogram redirect
    Transports: appendfile autoreply pipe smtp
    Contains exiscan-acl patch revision 28 (c) Tom Kistner [http://duncanthrax.net/exiscan/]
    Configuration file is /etc/exim.conf.buildtest
    `/etc/exim.conf.buildtest' -> `/etc/exim.conf'

    -----------------------------------------------------------

    this is my info..

    I have also uninstalled cpanel pro and clamav from cpanel addons.

    this error about perl not finding routines??
     
  13. gconkie

    gconkie Registered

    Joined:
    Jul 29, 2003
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Ireland
    Mailscanner

    Turning off mailscanner has resolved the problem for me - thanks The MAzTER !!!

    Me :D now...
     
  14. The MAzTER

    The MAzTER Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    is there a way to recover the emails who are stuck in mailscanner?
     
  15. damainman

    damainman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Messages:
    515
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  16. jacqieline

    jacqieline Registered

    Joined:
    Jul 4, 2003
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    We have the same problem. I hope it's solved soon by the developers of cPanel.
     
  17. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    A simple way to overcome issues if they're related to the split spools is to simply go into WHM > Exim Configuration Editor > Advanced Mode > in the first texbox add a line:

    split_spool_directory = no

    Then save. If you still have problems and exim is missing files, then you should run:

    /scripts/exim4 --latest
     
  18. The MAzTER

    The MAzTER Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    well, i dont have missing files at exim, mailscanner is just bugged
     
  19. Lamar

    Lamar Well-Known Member

    Joined:
    Jan 9, 2002
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I am not running mailscanner. I suppose I will have to open a ticket.

    I changed the user and domain, below, to protect the client.
    From returned mail:
    From the Exim logs:
     
  20. Dataphd

    Dataphd Member

    Joined:
    Oct 29, 2003
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    We rebuilding the exim.conf and outbound file fixed it for me.

    Question is how do we get the emails that are stuck in mailscanner??
     
Loading...

Share This Page