Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

mail not working

Discussion in 'E-mail Discussion' started by EddieFudd, Jan 19, 2006.

  1. EddieFudd

    EddieFudd Member

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Hi there, I've done a search and can't seem to find a specific answer to my problem and have tried other methods of fixing this problem but no luck yet.

    server details:
    WHM 10.8.0 cPanel 10.8.1-R91
    Fedora i686 - WHM X v3.1.0
    latest perl version installed

    Mail log:
    Code:
    Jan 19 20:10:47 eddie imapd[5116]: Logout user=??? domain=??? host=UNKNOWN
    Jan 19 20:10:47 eddie cpanelpop[5125]: Connection from host=127.0.0.1 to ip=127.0.0.1
    Jan 19 20:10:47 eddie cpanelpop[5125]: Session Closed host=127.0.0.1 ip=127.0.0.1 user=root realuser= totalxfer=54
    Jan 19 20:10:47 eddie spamd[4375]: spamd: connection from localhost [127.0.0.1] at port 40691
    Jan 19 20:10:47 eddie spamd[4375]: spamd: setuid to root succeeded
    Jan 19 20:10:47 eddie spamd[4375]: spamd: still running as root: user not specified with -u, not found, or set to root, falling back to nobody at /usr/bin/spamd line 1150, <GEN5> line 4.
    Jan 19 20:10:47 eddie spamd[4375]: spamd: processing message <GTUBE1.1010101@example.net> for root:99
    Jan 19 20:10:47 eddie spamd[4375]: mkdir /root/.spamassassin: Permission denied at /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.7/Mail/SpamAssassin.pm line 1467
    Jan 19 20:10:47 eddie spamd[4375]: locker: safe_lock: cannot create tmp lockfile /root/.spamassassin/auto-whitelist.lock.eddie.xxx.com.4375 for /root/.spamassassin/auto-whitelist.lock: Permission denied
    Jan 19 20:10:47 eddie spamd[4375]: auto-whitelist: open of auto-whitelist file failed: locker: safe_lock: cannot create tmp lockfile /root/.spamassassin/auto-whitelist.lock.eddie.xxx.com.4375 for /root/.spamassassin/auto-whitelist.lock: Permission denied
    Jan 19 20:10:47 eddie spamd[4375]: Can't call method "finish" on an undefined value at /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.7/Mail/SpamAssassin/Plugin/AWL.pm line 397, <GEN5> line 30.
    Jan 19 20:10:47 eddie spamd[4375]: spamd: identified spam (1000.0/5.0) for root:99 in 0.1 seconds, 834 bytes.
    Jan 19 20:10:47 eddie spamd[4375]: spamd: result: Y 999 - GTUBE,NO_RECEIVED,NO_RELAYS scantime=0.1,size=834,user=root,uid=99,required_score=5.0,rhost=localhost,raddr=127.0.0.1,rport=40691,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=no
    Jan 19 20:10:47 eddie spamd[4355]: prefork: child states: II
    
    can't send or receive emails.
     
  2. WebScHoLaR

    WebScHoLaR Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Messages:
    511
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Planet Earth
    You should check /var/log/exim_mainlog for the specifc email error.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. EddieFudd

    EddieFudd Member

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    2006-01-19 19:48:22 1Ezfle-0000UF-Di <= xxx@gmail.com H=(wproxy.gmail.com) [64.233.184.194] P=esmtp S=1719 id=4c25f2810601191148x57484c8ag@mail.gmail.com
    2006-01-19 19:48:22 1Ezfle-0000UF-Di ** xx@xxx.com <webmast er@xxx.com> R=sa_localuser T=local_sa_delivery: Child process of local_ sa_delivery transport (running command "/usr/sbin/sendmail -bS") was terminated by signal 11 (Segmentation fault)
    2006-01-19 19:48:22 1Ezfle-0000UO-Ix <= <> R=1Ezfle-0000UF-Di U=mailnull P=local S=2625
    2006-01-19 19:48:22 1Ezfle-0000UF-Di Completed
    2006-01-19 19:48:24 1Ezfle-0000UO-Ix => xx@gmail.com R=lookuphost T=remot e_smtp H=gmail-smtp-in.l.google.com [64.233.185.27]
    2006-01-19 19:48:24 1Ezfle-0000UO-Ix Completed
     
  4. bluecity

    bluecity Member

    Joined:
    Nov 12, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    I had something very similar this week and mine turned out to be the domain showing the error you have had for some reason been removed from the file etc/localdomains
    may be worth you taking a look just to check.
     
  5. EddieFudd

    EddieFudd Member

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    nah 'fraid not, it's got the domains I use there. thanks though
     
  6. Murtaza_t

    Murtaza_t Well-Known Member

    Joined:
    Jan 24, 2005
    Messages:
    476
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Earth
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Try rm -f /etc/eximmailtrap and
    edit /var/cpanel/cpanel.conf and set:

    eximmailtrap=0

    If you still face any problem then run :

    /scripts/eximup --force
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. EddieFudd

    EddieFudd Member

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    for /var/cpanel/cpanel.conf i get the error of no such file or directory
     
  8. EddieFudd

    EddieFudd Member

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    i'm positive this command alone fixed my problem as mail is functioning properly. thanks for the help :)
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice