The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mail problems with WHMCS

Discussion in 'E-mail Discussions' started by riva, Oct 25, 2009.

  1. riva

    riva Registered

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    hi there,

    I have asked at many forum boards and would just like to try one more time here at cPanel. Hopefully I can get some answers here and get this fixed.

    -----

    This message was created automatically by mail delivery software.

    A message that you sent could not be delivered to one or more of its
    recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

    pipe to | php -q /home/web/public_html/pipe/pipe.php
    generated by probe@domain.com

    The following text was generated during the delivery attempt:

    ------ pipe to | php -q /home/web/public_html/pipe/pipe.php
    generated by probe@domain.com ------

    PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-zts-20060613/ssh2.so' - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-zts-20060613/ssh2.so: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0
    PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-zts-20060613/ixed.5.2.lin' - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-zts-20060613/ixed.5.2.lin: undefined symbol: executor_globals in Unknown on line 0

    -------
     
  2. larwilliams

    larwilliams Active Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Sounds like something is wrong with your PHP configuration. Edit /usr/local/lib/php.ini and comment out (place a # at the beginning of the line) any lines referencing:

    ixed.5.2.lin
    or
    ssh2.so

    Then test it out again.
     
  3. Kailash1

    Kailash1 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    252
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    It seems some problem with PHP configuration. If this is your own dedicated server, you may recompile PHP and Apache.

    Kailash
     
  4. cPanelDon

    cPanelDon cPanel Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    2,557
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, Texas, U.S.A.
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    Where was the piped entry setup; for example, was it setup under the E-mail Forwarders (e-mail aliases) in cPanel, or was it manually configured?

    I agree that it may help to ensure unnecessary PHP extensions are removed; to note, ionCube may be safely uninstalled (if it's not needed) using the following command via root SSH access:
    Code:
    # /scripts/phpextensionmgr uninstall IonCubeLoader
    Please provide the output from the following command (where "domain.tld" is replaced by the account domain name involved):
    Code:
    # cat /etc/valiases/domain.tld
     
  5. 5ublime3

    5ublime3 Registered

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Problem solved

    My solution to this problem:
    There should be no extraneous line breaks or spaces between "#!/usr/bin/php -q" and "<?php"

    That is,
    First line in the script: #!/usr/bin/php -q
    Second line, without spaces, open the PHP-tag: <?php

    Voila
     
  6. cPanelDon

    cPanelDon cPanel Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    2,557
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, Texas, U.S.A.
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    Thank you for sharing your unique details and information regarding resolution.
     
Loading...

Share This Page