The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mail relay

Discussion in 'E-mail Discussions' started by Freezer, Sep 20, 2005.

  1. Freezer

    Freezer Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Den Haag
    Hi,

    i get this error:

    <bas@mysite.net>: host mysite.net[xx.xx.xx.xx] said:
    550-smtp06.wanadoo.nl [194.134.35.146] is currently not permitted to relay
    550-through this server. Perhaps you have not logged into the pop/imap
    server 550-in the last 30 minutes or do not have SMTP Authentication turned
    on in your 550 email client. (in reply to RCPT TO command)

    So i can't receive any e-mail on that domain. The strange thing is my other domains on that server don't have those troubles, only thing different that this account has it own dedicated ip.

    Can someone please give me a hint to solve this? :)
     
  2. Freezer

    Freezer Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Den Haag
    Ok, i have fixed one problem, because i have 3 mailservers.

    I added my domain in /etc/localdomains because it wasn't there?

    But what must i do for my other servers? /etc/remotedomains doesn't give the proper results?
    When i view my mail trouble shooter, it says:

    In host list - removed hosts:


    Where can i change this?
     

    Attached Files:

    #2 Freezer, Sep 21, 2005
    Last edited: Sep 21, 2005
  3. Freezer

    Freezer Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Den Haag
    I have added an attachment.

    My 2 other servers can't act as backup e-mail server maybe because in the past i have added and deleted that domain??
     
  4. Freezer

    Freezer Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Den Haag
    No-one?

    Must i fill in a support ticket for this?
     
  5. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Hi,

    It's a little confusing as to what the issue is. If you expect to use email on the server then you should not have that domain in /etc/remotedomains it should only be in /etc/localdomains. You can repopulate /etc/localdomains by running /scripts/mailperm.

    You can use any mail servers as backup MX so long as you have correctly configured MX records in your domains zone file and those servers are configured to relay email for the domain. On cPanel servers this means adding the domain to /etc/secondarymx
     
  6. Freezer

    Freezer Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Den Haag
    I will try to explain this some more, but my english is not always the best:

    One my primary server (server1) is have setup a domain with mail.

    This domain is in /etc/localdomains and works. The e-mail works.

    But i have 2 other server who function as a backup server.
    Both have the domain in their /etc/secondarymx

    But if i test those domains with the mail trobuleshooter, i get the message as attached a couple post before.

    So i am wondering if there is someting else that must be done? Because now the 2 backup servers arn't accepting mail for the domain i have setup in /etc/secondarymx
     
  7. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    I'm not sure that that feature is entirely reliable, you're probably better off using dnstuff.com or dnsreport.com. Do you have 3 MX records pointing to 3 A records which in turn point to the 3 IP addresses of each server all with different scores for the domain?
     
  8. Freezer

    Freezer Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Den Haag
    Yes,

    http://www.dnsreport.com/tools/dnsreport.ch?domain=scooterforum.net

    Here is my dns report. You can see my first mailserver accepts mail, but the 2 others dont.
     
  9. Freezer

    Freezer Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Den Haag
    Well, you can kick me for this :X

    in my secondary mx i added a . after the domain. This will cause it not to work.
    The entry in secondarymx should be just plain:

    domain.com

    I had read in the howto that it should be domain.com. but that is wrong.

    Now it's working fine. Sorry :)
     
  10. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Glad you got it sorted out :)
     
Loading...

Share This Page