Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Mailboxes corrupting (dovecot.index file)

Discussion in 'E-mail Discussion' started by camble, Apr 5, 2014.

  1. PPNSteve

    PPNSteve Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2003
    Messages:
    410
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Somewhere in Ilex Forest
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Just a note, I'm seeing this recur on a client's box from time to time still. We have adjusted max spares and so on as noted previously in the thread with removing the corrupt index being the only real fix as far as getting the end user's email back up.

    cPanel needs to find out why this is happening and create a fix for it.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    47,272
    Likes Received:
    2,154
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Could you let us know the version of cPanel installed on the system this continues to occur on?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. PPNSteve

    PPNSteve Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2003
    Messages:
    410
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Somewhere in Ilex Forest
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    its on WHM 11.46.2 (build 4)

    virtuozzo based vps IIRC.

    Just happened again today for that same client's box.. The user account corrupting is a high traffic emailer both incoming and outgoing.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #23 PPNSteve, Jan 28, 2015
    Last edited: Jan 28, 2015
  4. mboyden

    mboyden Registered

    Joined:
    Jan 19, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    We are also experiencing the same problem, on 2 installs, on a little older build than PPNSteve. It happens with the high traffic users. I have one that uses 3 devices, all IMAP, all iProducts (mac), and it's a regular issue. However, it also happened to a couple of windows users. Until recently, just deleting dovecot.index files fixed it, but last time we had to turn off all the devices and remove and rebuild each account on each device.

    CENTOS 5.11 i686 virtuozzo – WHM 11.44.2 (build 5)

    Thanks,

    Mark
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    47,272
    Likes Received:
    2,154
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Assuming you have verified your VPS and it's host node are using updated kernels, then feel free to open a support ticket so we can take a closer look. You can post the ticket number here and we will update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice