The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MailScanner stop (not in a minute running)

Discussion in 'E-mail Discussions' started by burachat, Dec 8, 2004.

  1. burachat

    burachat Active Member

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Thailand
    Hi Guys ,

    Can you help me to make MailScanner work?
    right now i want to use MailScanner with NOD32 but i think i have configured it correctly but it doesn't work yet.

    There's always this message after i restart MailScanner (restart because MailScanner doesn't run)....after restart it will run not more than 1 minute and it stops again.

    This is the /var/log/maillog

    Dec 8 20:40:31 host MailScanner[3750]: MailScanner child caught a SIGHUP
    Dec 8 20:40:31 host MailScanner[3560]: MailScanner child caught a SIGHUP
    Dec 8 20:40:31 host MailScanner[3963]: MailScanner child caught a SIGHUP
    Dec 8 20:40:45 host MailScanner[5157]: MailScanner E-Mail Virus Scanner version 4.36.4 starting...
    Dec 8 20:40:45 host MailScanner[5157]: Using locktype = posix
    Dec 8 20:40:45 host MailScanner[5157]: Creating hardcoded struct_flock subroutine for linux (Linux-type)
    Dec 8 20:40:55 host MailScanner[5286]: MailScanner E-Mail Virus Scanner version 4.36.4 starting...
    Dec 8 20:40:55 host MailScanner[5286]: Using locktype = posix
    Dec 8 20:40:55 host MailScanner[5286]: Creating hardcoded struct_flock subroutine for linux (Linux-type)
    Dec 8 20:41:05 host MailScanner[5424]: MailScanner E-Mail Virus Scanner version 4.36.4 starting...
    Dec 8 20:41:05 host MailScanner[5424]: Using locktype = posix
    Dec 8 20:41:05 host MailScanner[5424]: Creating hardcoded struct_flock subroutine for linux (Linux-type)



    And this is my MailScanner.Conf

    I upload it here http://www.nod32th.com/george/MailScanner.conf


    Please see and help to make it work
     
    #1 burachat, Dec 8, 2004
    Last edited: Dec 8, 2004
  2. sawbuck

    sawbuck Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Try contacting Chirpy on this forum as he is the MailScanner expert.
     
  3. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    The problem is that the procedures on the internet for installing the rpm version of MailScanner are mostly out of date. cPanel now uses a split spool directory and you need to take that into account when configuring MailScanner. This means that you either need to follow the procedures in this post:
    http://forums.cpanel.net/showthread.php?p=150118

    Or, dispose of it, and use my installation procedure instead:
    http://www.webumake.com/free/mailscanner.htm
     
  4. burachat

    burachat Active Member

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Thailand
    Hi Chirpy ,

    I use your mailscanner scripts already , the mailscanner still works for a while , after 5 minutes it didn't scan mail at all.

    Please advise

    Best Regards,
    George
     
  5. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Did you configure the rules files to scan your domains (or run the mscpanel.pl script)?
     
  6. burachat

    burachat Active Member

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Thailand
    Oh Chirpy ,

    the scipts that i run maybe it's the old one , today i went to see the url you gave it's the new scripts already , so i'm trying right now ,
    i'll tell you the result

    Thank you So much.

    Best Regards,
    George
     
  7. burachat

    burachat Active Member

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Thailand
    Hi Chirpy ,

    After i run "sh install.sh" , it installs and everything seems to be fine.
    And after that i configured Mailscanner.conf ,

    There are tow things i changed is "Virus Scanning = yes" and "Virus Scanner = nod32-1.99"

    I have nod32lfs installed in my server , and i think it works fine ..

    But it doesn't work with MailScanner , can you send me some of the log that showing that it's working?

    Only Log i see about mailscanner is

    "Dec 10 18:49:05 host MailScanner[9541]: MailScanner E-Mail Virus Scanner version 4.36.4 starting...
    Dec 10 18:49:06 host MailScanner[9541]: Using locktype = posix
    Dec 10 18:49:06 host MailScanner[9541]: Creating hardcoded struct_flock subroutine for linux (Linux-type)
    Dec 10 18:49:15 host MailScanner[9630]: MailScanner E-Mail Virus Scanner version 4.36.4 starting...
    Dec 10 18:49:16 host MailScanner[9630]: Using locktype = posix
    Dec 10 18:49:16 host MailScanner[9630]: Creating hardcoded struct_flock subroutine for linux (Linux-type) "


    I don't know that i did something wrong or not.

    Please advise ,

    George
     
  8. burachat

    burachat Active Member

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Thailand
    Chirpy ,

    and one thing i saw is this too

    "root@host [/var/spool/exim_incoming]# ls -l
    total 20
    drwxr-x--- 5 mailnull mail 4096 Dec 10 19:08 ./
    drwxr-xr-x 22 root root 4096 Dec 10 19:08 ../
    drwxr-x--- 2 mailnull mail 4096 Dec 10 19:08 db/
    drwxr-x--- 64 mailnull mail 4096 Dec 10 19:08 input/
    drwxr-x--- 2 mailnull mail 4096 Dec 10 19:08 msglog/
    root@host [/var/spool/exim_incoming]# cd ..

    root@host [/var/spool]# cd exim
    root@host [/var/spool/exim]# ls -l
    total 3748
    drwxr-x--- 6 mailnull mail 4096 Aug 12 15:15 ./
    drwxr-xr-x 22 root root 4096 Dec 10 19:08 ../
    drwxr-x--- 2 mailnull mail 4096 Dec 8 09:58 db/
    -rw-r--r-- 1 mailnull mail 6 Dec 10 19:18 exim-daemon.pid
    drwxr-x--- 62 mailnull mail 2699264 Dec 10 19:34 input/
    drwxr-x--- 62 mailnull mail 1110016 Dec 10 19:18 msglog/
    drwxr-x--- 2 mailnull mail 4096 Dec 8 23:58 scan/
    root@host [/var/spool/exim]# "


    seem that the mail doesn't go in to "exim_incoming" at all after i install it.


    Time is not the same


    Is this why MailScanner didn't scan mail for me ?

    Do you have any way out for this problem?

    Thank you,
    George
     
    #8 burachat, Dec 10, 2004
    Last edited: Dec 10, 2004
  9. burachat

    burachat Active Member

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Thailand
    Hi Chirpy ,

    I think i know what's wrong with my mailscanner ,

    I think it's about exim.conf and exim_outgoing.conf

    right now seem that mailscanner is working but i can't get the email that it scans.

    So can i see your exim.conf and exim_outgoing.conf?

    can you please send it to my email?

    it's burachat@activemedia.co.th

    best regards,
    George
     
Loading...

Share This Page