The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mod security and google

Discussion in 'Security' started by screege, Mar 7, 2008.

  1. screege

    screege Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2004
    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Is there a way to stop mod security from denying google bot? I have the default rules that come from cpanel. I get this:

    Access denied with code 406 (phase 2). Invalid UTF-8 encoding: not enough bytes in character. [id "950801"] [msg "UTF8 Encoding Abuse Attack Attempt"] [severity "WARNING"]

    Thanks in advanced.
     
    #1 screege, Mar 7, 2008
    Last edited: Mar 7, 2008
  2. rligg

    rligg Well-Known Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    What logs are you looking in mod_security?

    I have recently been having problems with Googlebot as well.
     
  3. screege

    screege Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2004
    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Just the ones that are in WHM when clicking mod security I think I removed the rule I will wait to see if it works, it is the rule that has the 95081 and UTF 8 it is from the first ones.
     
  4. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,618
    Likes Received:
    296
    Trophy Points:
    433
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Are you sure its googlebot and not goolag? I'd make sure before allowing full access.
     
  5. screege

    screege Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2004
    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Yep google bot I even checked the ip
     
Loading...

Share This Page