webstyler

Well-Known Member
Nov 20, 2003
450
0
166
Hello

mod_deflate enable on EA4
cpanel account enableas "Compress All Content"
on php.ini zlib.output_compression = enabled

on /home/xxx/ there is .htaccess with these line (added by cPanel)

<IfModule mod_deflate.c>
SetOutputFilter DEFLATE
<IfModule mod_setenvif.c>
# Netscape 4.x has some problems...
BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html

# Netscape 4.06-4.08 have some more problems
BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip

# MSIE masquerades as Netscape, but it is fine
# BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html

# NOTE: Due to a bug in mod_setenvif up to Apache 2.0.48
# the above regex won't work. You can use the following
# workaround to get the desired effect:
BrowserMatch \bMSI[E] !no-gzip !gzip-only-text/html

# Don't compress images
SetEnvIfNoCase Request_URI .(?:gif|jpe?g|png)$ no-gzip dont-vary
</IfModule>

<IfModule mod_headers.c>
# Make sure proxies don't deliver the wrong content
Header append Vary User-Agent env=!dont-vary
</IfModule>
</IfModule>

-
By online tools, as GZIP Compression Test: Check if GZIP Is Enabled and similar, GZIP is enable but compression value is calculated only on html page.

I've check on Chrome, witch cache disable, DevTools > networks indicate regular size for component (not compressed)

Under header details I see
X-Content-Encoding-Over-Network: gzip
for js, css, ..

With cache disable total size trasfered, by chrome devtools, is 1:1, not compressed..

I've also check on Firefox and under network dimension and transfere is alway 1:1

Finally I've check on pagespeed online and the size of a lot of css,js, .. is really smaller, so seems compressed.

So, there are any other configuration for make mod_deflate work fine?

Any idea why chrome and FF not indicate quota compression?

--

Thanks for any suggest / help
 
Last edited by a moderator:

cPRex

Jurassic Moderator
Staff member
Oct 19, 2014
7,496
1,009
313
cPanel Access Level
Root Administrator
Hey there! Adding the zlib.output_compression option would work for all html and php pages on the site, and with the option set to "compress all" in cPanel I would expect that to be working properly.

Since that isn't the case, it might be necessary to submit a ticket to our team so we can take a look at the system for you. If you do that, please post the ticket number here so I can follow along and keep the community updated with the results.