The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mod_PageSpeed and Ruid2

Discussion in 'EasyApache' started by Nirjonadda, Mar 15, 2017.

Tags:
  1. Nirjonadda

    Nirjonadda Well-Known Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    341
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Incompatible with mod_ruid2

    Code:
    --> Processing Conflict: ea-apache24-mod_pagespeed-stable-1.6.1.cpanel.x86_64 co nflicts ea-apache24-mod_ruid2
    --> Finished Dependency Resolution
    Error: ea-apache24-mod_pagespeed conflicts with ea-apache24-mod_ruid2-0.9.8-13.1 3.14.cpanel.x86_64
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,064
    Likes Received:
    1,287
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello @Nirjonadda,

    I moved this post to it's own thread since it's related to the new mod_pagespeed RPMs available in the EA4 Experimental Repo, per the instructions under the comments section at:

    Add support for mod_pagespeed to easyapache4

    This is by-design. mod_pagespeed is not compatible with mod_ruid2 at this time. You can find reports on the mod_pagespeed GitHub regarding this topic:

    incompatible with mod_ruid2 · Issue #635 · pagespeed/mod_pagespeed · GitHub
    Serf status 4 (Interrupted system call ) polling with mod_ruid2 installed · Issue #940 · pagespeed/mod_pagespeed · GitHub

    Thank you.
     
  3. Nirjonadda

    Nirjonadda Well-Known Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    341
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Before we have used mod_pagespeed module from Github (pagespeed/cpanel), Do we need uninstall mod_pagespeed Github version? If so How to uninstall mod_pagespeed (Github) from EasyApache4?
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,064
    Likes Received:
    1,287
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Yes, before installing the RPM from the EA4 experimental repo, you can verify the existing RPM from the manual installation exists on your system with a command such as:

    Code:
    rpm -qa|grep pagespeed
    Remove the RPM with a command such as "rpm -e --nodeps $package-name" and then ensure the /usr/local/apache/conf/
    pagespeed.conf file is removed if it exists.

    Thank you.
     
  5. Nirjonadda

    Nirjonadda Well-Known Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    341
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I am not getting any info with this command : rpm -qa|grep pagespeed

    Code:
    [root@na ~]# rpm -qa|grep pagespeed
    [root@na ~]# rpm -e mod-pagespeed-stable
    error: package mod-pagespeed-stable is not installed
    [root@na ~]# rpm -e mod-pagespeed-beta
    error: package mod-pagespeed-beta is not installed
    [root@na ~]#
    Where i can find out pagespeed.conf file location for EasyApache4? Does not have here: pagespeed.conf file into /usr/local/apache/conf/
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,064
    Likes Received:
    1,287
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Could you verify what steps you took to install the Mod_PageSpeed module in the past? Are you currently using EasyApache 3, or EasyApache 4, and which version was installed when you installed Mod_PageSpeed?

    Thank you.
     
  7. Nirjonadda

    Nirjonadda Well-Known Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Messages:
    341
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I am using EasyApache4 and Mod_PageSpeed module installed from cpanel/README.md at master · pagespeed/cpanel · GitHub
     
  8. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,064
    Likes Received:
    1,287
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If the RPM doesn't exist, you should be able to proceed with installing the module from the EA4 experimental REPO. Let us know how it goes.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page