Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

SOLVED Move accounts new server after DNS ERROR

Discussion in 'Bind/DNS/Nameserver' started by 007basaran, Sep 25, 2017.

  1. 007basaran

    007basaran Active Member

    Joined:
    Feb 21, 2017
    Messages:
    40
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Turkey
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Solved
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #1 007basaran, Sep 25, 2017
    Last edited: Sep 26, 2017
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,719
    Likes Received:
    1,794
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Could you let us know the full steps you took to update the server's IP address? Did you use "WHM >> IP Migration Wizard" after making the change? Does the domain name use name servers associated with the cPanel server's IP addresses?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. 007basaran

    007basaran Active Member

    Joined:
    Feb 21, 2017
    Messages:
    40
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Turkey
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hello,

    It's a problem after the server change. Not after the server update.

    Step 0 - Old server IP address: [Removed] - We have shut down and started other server processes.

    Step 1 - The new CentOS operating system is configured to whm the server was installed.

    Step 2 - New IP address: [Removed]

    Step 3 - New host id: [Removed]

    Step 4 - Backups moved to the new server.

    Step 5 - [Removed]

    Step 6 - ping nameservers ok.

    Step 7 - Web sites not working dns error.


    The server does not have a domain name of my own.

    ZirveSunucum Hosted by yandex dns servers.

    ns1 and ns2 yandex dns servers A record. - [Removed]

    ns1 and ns2 registrar NS record. - [Removed]

    Whm server: [Removed]

    If you want to check, I can give WHM access.

    Regards.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,719
    Likes Received:
    1,794
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Could you open a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look? The cPanel Forums are not a location that you'd want to post your actual domain names and IP addresses.

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. 007basaran

    007basaran Active Member

    Joined:
    Feb 21, 2017
    Messages:
    40
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Turkey
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hello,

    Example.com hosted in another server and using yandex dns services.

    Example.com - Domain registrar nameservers created ;

    NAMESERVER 1 : ns1.example.com
    NAMESERVER 2 : ns2.example.com

    And yandex dns service a records created :

    NS1 : EXAMPLE İP
    NS2: EXAMPLE İP

    Nameservers ping ok but not working web sites.

    cPanel ticket support very slow michael please help this topic.

    Regards.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,719
    Likes Received:
    1,794
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Can you let us know the ticket ID associated with the support ticket you opened?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    007basaran likes this.
  7. 007basaran

    007basaran Active Member

    Joined:
    Feb 21, 2017
    Messages:
    40
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Turkey
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hello,

    Ticket closed. But problem is continue.

    I found something.

    When the computer's DNS addresses are set to 8.8.8.8 and 8.8.4.4. Web sites are working.

    But no computer or person can access it except those DNS addresses.

    How to fix this problem ?

    Regards.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,719
    Likes Received:
    1,794
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. 007basaran

    007basaran Active Member

    Joined:
    Feb 21, 2017
    Messages:
    40
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Turkey
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hello,

    Not Cache is not a problem, just google dns addresses be websites access.

    Only google dns addresses can get into your web sites.

    How to fix this issue ?

    Regards.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,719
    Likes Received:
    1,794
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Could you re-open the support ticket so we can take a closer look?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    007basaran likes this.
  11. 007basaran

    007basaran Active Member

    Joined:
    Feb 21, 2017
    Messages:
    40
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Turkey
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hello,

    In short, the server only resolves the 8.8.8.8 dns address.

    Support Request ID : 8901767

    Regards.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. 007basaran

    007basaran Active Member

    Joined:
    Feb 21, 2017
    Messages:
    40
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Turkey
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    I Fixed this problem with cpanel support team, disabling game firewall and no problem...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    cPanelMichael likes this.
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice