The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Move domain from one account to another on same server

Discussion in 'General Discussion' started by logart, Dec 8, 2008.

  1. logart

    logart Member

    Joined:
    Feb 16, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    How can I "push" a hosted domain from one user account to another?
     
  2. rhenderson

    rhenderson Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    785
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Oklahoma
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Reseller account? If so it is under the reseller center, change ownership of an account.
     
  3. logart

    logart Member

    Joined:
    Feb 16, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    No, not a reseller. A user under a reseller. One of my users is having another user take over their web site so I wanted to transfer it to their account.
     
  4. rhenderson

    rhenderson Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    785
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Oklahoma
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I am confused :confused: Are you talking about a webpage or a domain named. Are you talking about pushing a domain name to a different owner or in a billing software. I can't see how you can change a name for cPanel. Can you help me understand this better.
     
  5. linux.newbie

    linux.newbie Well-Known Member

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    If you are referring to moving a resold account from one reseller to another on the same server,
    vi /var/cpanel/users/<cpanelusername> (use the resold accountusername)
    look for
    OWNER=
    This would be the current reseller username. Change this to the new reseller username.
    Then run /scripts/updateuserdomains

    The domain should now be listed on the second reseller whm.
     
  6. logart

    logart Member

    Joined:
    Feb 16, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    Basically I have myself as the only reseller on the WHM box so all accounts are under me. I have two customers of mine with two separate hosting accounts; different domains, and usernames. One customer would like to pass one of their domain's hosting to another customer on the same server. I guess I could just try and do this manually on the command line, but I was hoping there was a way to do it through the control panel.
     
  7. rhenderson

    rhenderson Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    785
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Oklahoma
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If they are not resellers then they both are staying under your reseller name. There is nothing to change. You can reassign ownership from one reseller to another easily using WHM if they are resellers.

    Lets say they are sitea and siteb. Sitea is the new owner, you could make the sitea a reseller, then reassign ownership of siteb to sitea. But again if your the only reseller there is not push an account to a new owner, you have them both already.
     
  8. logart

    logart Member

    Joined:
    Feb 16, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I want "newowner" to see the domain in their cPanel. I don't know that the proper terminology is here, but it seems like my questions is not being interpreted properly.

    I just simply want to move a website from "oldowner" to "newowner" so that "oldowner" does not see that domain any longer in the cpanel, and "newowner" does see it and can admin it. "oldowner" is giving a domain/website to "newowner" for them to manage.

    Is that more clear I hope?
     
  9. rhenderson

    rhenderson Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    785
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Oklahoma
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi, I am trying to help....

    If you are not talking about a reseller account you must be talking about an Add-on domain in cPanel? Generally your domains are owned through reseller accounts in WHM, but I have seen some people use cpanel and addon domains, instead of using WHM and reseller.

    Is that what you are talking about. Moving an add-on domain from one cPanel account to another?
     
    #9 rhenderson, Dec 10, 2008
    Last edited: Dec 10, 2008
  10. logart

    logart Member

    Joined:
    Feb 16, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Yup yup, that is exactly what I am trying to do. Any ideas?
     
  11. stdout

    stdout Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2003
    Messages:
    189
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Nelspruit, Mpumalanga, South Africa
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Give this a try:
     
  12. rhenderson

    rhenderson Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    785
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Oklahoma
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I would also do a cPanel backup on the account on both accounts first just in case a mistake is made, then you can restore and try again :)
     
  13. nerbonne

    nerbonne Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    52
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    That looks like it will work, except what about databases?
     
    postcd likes this.
Loading...

Share This Page