Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Moved cPanel account, Contacts List missing

Discussion in 'E-mail Discussion' started by Argiris, Feb 26, 2018.

  1. Argiris

    Argiris Member

    Joined:
    Feb 26, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    76
    Location:
    Greece
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    Hello, i am not sure if this is the right section to ask but i have a slight little problem with a full backup of an account i have on a cpanel server.

    I had a server (vps) that i had to close and move to another. There i had an email account in one of my accounts that i had contact lists in one of my emails. (Saved emails contacts). I got a full directory backup that i restored to the new server and i saw that the contacts are missing. Is there a way to restore them from the backup ? Please i really need them !!!
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,749
    Likes Received:
    1,885
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    Can you verify which Webmail application (E.g. Horde, Roundcube) you used to originally setup the contact list?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Argiris

    Argiris Member

    Joined:
    Feb 26, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    76
    Location:
    Greece
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    it was roundcube !
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,749
    Likes Received:
    1,885
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    Can you verify if the Roundcube SQLite database exists at the /home/$username/etc/$domain/$username.rcube.db path? If not, does this file exist in your backup? Do you have copies of account backups generated through the WHM backup feature, or do you only have a copy of the filesystem?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Argiris

    Argiris Member

    Joined:
    Feb 26, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    76
    Location:
    Greece
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    the full directory backups i have are from every user individually from their accounts... Unfortunatelly there is no .db in the path you said.. !
     
  6. Argiris

    Argiris Member

    Joined:
    Feb 26, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    76
    Location:
    Greece
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    in the new server that i transfered the backup and restored it, there is the .db in the path you said... !
     
  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,749
    Likes Received:
    1,885
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. Argiris

    Argiris Member

    Joined:
    Feb 26, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    76
    Location:
    Greece
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    i don't have SSH access at all ! so i cannot check if the /var/lib/mysql/roundcube exists in the new server. And i don't have access to the previous server as it has been deleted (it was a VPS).
     
  9. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,749
    Likes Received:
    1,885
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    If the previous server was deleted, then it's possible the Roundcube data was stored in a MySQL database and thus is no longer available. I recommend checking with your current hosting provider for help with how to proceed.

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. Argiris

    Argiris Member

    Joined:
    Feb 26, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    76
    Location:
    Greece
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    i will try... ! thanks !
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice