The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Moving domain from reseller to its own account

Discussion in 'General Discussion' started by binky, Aug 3, 2006.

  1. binky

    binky Registered

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I've got a reseller account with cpanel and whm. I've set up a site with its own directory within the main reseller account but now I want to have its own cpanel and login, mostly to allow developers to access it.

    How can I do this?

    Also, is it possible to have a guest access on the reseller account?

    Thanks, I'm new to this.

    Binky
     
  2. avijit

    avijit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
    If you have created the domain under your reseller account, it can be accessed seperately as
    http://thedomainname.com/cpanel with that very domain's username and password.

    You can not give a guest access to another user to your WHM.
     
  3. binky

    binky Registered

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Except this is an addon domain without an account of its own. It's simply another directory in the main reseller account. It doesn't have a username/password, unless you tell me differently :)
     
  4. nickp666

    nickp666 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    770
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    /dev/null
    you will have to remove the addon domain and add it as an account
     
  5. binky

    binky Registered

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Can this be done without deleting the previous setup? It's got databases already setup.

    Thanks
     
  6. kilroy

    kilroy Active Member

    Joined:
    Jun 22, 2002
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    You can set up the new account and copy the sub-directory contenets for the add on domain to the new accounts /public_html directory.:)
     
  7. binky

    binky Registered

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Will the installed apps still work? I'm concerned about losing the database of 30,000 records.
     
  8. fwwebs

    fwwebs Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    329
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Generally, the database usename/password will work under any domain hosted on the same server. When you created the databases, you probably created them under your reseller account, so don't delete them. Simply move the files to the new account and change the configs to reflect the new absolute file path where necessary. Do a full site backup before you delete anything just to be on the safe side.
     
Loading...

Share This Page