The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Moving sites between /home2 and /home

Discussion in 'General Discussion' started by JustSomeGuy, Oct 31, 2013.

  1. JustSomeGuy

    JustSomeGuy Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Is there a way to move sites between partitions WITHOUT having the symlink left there?
    I have a second hard drive that I wanted to have for backup only but it was mounted as /home2 and not about 1/3 of my sites are on it. I wanted to move them back to /home but don't want the symlink left in /home2 as I would like to mount the second drive as /backup
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    You can move accounts between your home partitions via:

    "WHM Home » Account Functions » Rearrange an Account"

    After an account is moved back to the /home partition, you can manually remove any symbolic links in the /home2 directory.

    Thank you.
     
  3. JustSomeGuy

    JustSomeGuy Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thank you Michael for the update. Yes I have tried that with one site and it seems to work great.
    Do you know if there is something that can be run on the command line to rearrange all accounts on /home2 to /home ???
    As I have around 200 sites on /home2 I need to move over
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    There are no automated tools or API functions available to rearrange multiple accounts at the same time. I recommend opening a feature request for this via:

    Submit A Feature Request

    Thank you.
     
  5. JustSomeGuy

    JustSomeGuy Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Can you change it via the command line? If so, a simple script could be run to go through and move them. I just need the command line command to change a user
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    No, there are no command line tools or utilities that are equivalent to this feature in WHM. One alternative is to modify the default home directory for new accounts in "WHM Home » Server Configuration » Basic cPanel & WHM Setup". Then, backup, terminate, and restore the account.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page